Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 601

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Трябва да има доплащане за всяко пчелно семейство на всички пчелари(естествено с регистриран пчелин). Както има за всички животновъди на глава добитък. Пчелите са много по-полезни за обществото от колкото овце,крави, кози, прасета, пилете, магарета, патки ....................,които получават доплащания. Целта на тези доплащания е да се стимулира дадения сектор, той да се развива. Пчеларството като сектор е много важен защото с опрашването той влияе на почти всички сектори и най-вече на хората.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Трябва да има доплащане за всяко пчелно семейство на всички пчелари(естествено с регистриран пчелин). Както има за всички животновъди на глава добитък. Пчелите са много по-полезни за обществото от колкото овце,крави, кози, прасета, пилете, магарета, патки ....................,които получават доплащания. Целта на тези доплащания е да се стимулира дадения сектор, той да се развива. Пчеларството като сектор е много важен защото с опрашването той влияе на почти всички сектори и най-вече на хората.
    Искрено вярвам, че няма човек, който да е регистрирал пчелина си и да не иска да припечелва от него. Затова, ако има субсидия "на глава", според мен трябва да се дава като процент на реализирана продукция. Примерно декларираш продажби за 1000лв (от восък, от мед, от отводки-без да си лицензиран и т.н.) - получаваш 150лв субсидия.
    Но тука не говорим ли за НПП? ДеМинимиса е ствсем отделна тема според мен...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Искрено вярвам, че няма човек, който да е регистрирал пчелина си и да не иска да припечелва от него. Затова, ако има субсидия "на глава", според мен трябва да се дава като процент на реализирана продукция. Примерно декларираш продажби за 1000лв (от восък, от мед, от отводки-без да си лицензиран и т.н.) - получаваш 150лв субсидия.
    Но тука не говорим ли за НПП? ДеМинимиса е ствсем отделна тема според мен...
    Според мен си прав, ама защо за нас да е разлино. Отива овчаря и казва аз гледам 200 овце и получава доплащане. Да не говорим за земеделците за които няма таван, обработват хиляди декари и си получават парите, и ако не знаете вече дори не им искат скици на земите, просто подписват деларация че са в право да я ползват.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    просто подписват деларация че са в право да я ползват.
    Искат им договор за да докажат ,че имат право да я ползват.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Искат им договор за да докажат ,че имат право да я ползват.
    Преди 2 дни ходих на един курс по агроекология в София и от там изтече тази информация че вече дори не им искали скиците на земеделците, защото били много им било много трудно да ги наслагват, очертават и затова да ставало по-лесно и бързо само ги карали да подписват декларация.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да ти кажа, за мен е важно как е при пчеларите. Ако искам като при козарите ще гледам кози (това също е в средносрочните ми планове).

1. Закупуване на инвентар(кошери, центруфуга,разпечатващи машини, вани и тн)
    2. Средства за пролетно и есенно подхранване.
    3.Транспортни и логистични разходи
    4. Като основен проблем-задача това е реализирането на продукцията. Тук може да се помисли какво да се направи и държавата да помогне. Въртят ми се някакви идеи за някакъв да речем виртуален базар обединени в конфедерацията. Мислете да го доразвием........
    5.За отводки и майки си казах мнението, то и без това са скъпи и некачествени.
    6. Някой друг да го жилят, аз само да въртя центрофугата

за т.5 То и горивата за скъпи и скапани, ама си ги сложил на трето място.
    Пак казвам - бъркате програмата. НПП трябва да е пряко свързана само с оръдията на труда ни - Пчели, тяхното Здраве и Кошери.
    Останалите "екстри" са за развитие на селскостопанския бизнес.
    Този пост е редактиран от koragroup; 06.12.2014 в 11:51. Причина: неграмотно писане
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Всичките предложения на колегите, аз ги обединявам в едно. Плащане или доплащане на регистрирано пчелни семейство (мое мнение).В зависимост от бройката пчелни семейства парите, ще са различни. Естествено контрола трябва да е завишен за да няма спекулации.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Всичките предложения на колегите, аз ги обединявам в едно. Плащане или доплащане на регистрирано пчелни семейство (мое мнение).В зависимост от бройката пчелни семейства парите, ще са различни. Естествено контрола трябва да е завишен за да няма спекулации.
    ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ПО ПЧЕЛАРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!

Ако вместо 50 кг, един пчелар вади средно 100кг от семейство х 4 лв/кг - пука ти че няма да вземеш 20лв на кошер.

Ако все пак трябва да има НЯКАКВА пчеларска програма

- СРЕДСТВА ЗА РЕКЛАМА ( създаване на рекламен клип за българския мед като национален продукт и въртенето му по медиите - в България и чужбина. Нищо по-различно от маркетинга прилаган в сферата на туризма - всеки е гледал онези реклами от типа "посетете Бангладеш")

- СРЕДСТВА ЗА ОБОРУДВАНЕ ЗА ИНСТРУМЕНТАЛНО ОСЕМЕНЯВАНЕ. При положение че се възтановяват не повече от 4 000 лв ( сума предостатъчна за среден ценови клас апарати) със бюджет от 100 хил евро, всяка година ще има с 25 пчеларя повече имащи потенциал да извършват контролирано оплождане. За територията на България това е ...

- СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ КОШЕРИ - лично аз не виждам смисъл от нея, но не виждам и нищо лошо, дори и начина по който функционира в момента.

- СРЕДСТВА ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА ЗИМНИТЕ ЗАГУБИ. Право на финансова помощ за отводки да имат само пчелари с над 50 или 80% зимна смъртност.

Цитат Първоначално публикувано от asm22 Виж публикацията
    4. Пари за обучение и пчеларски срещи

Пари за обучения с лектори, с практически занятия. Заснемане на тези занятия.
    .
    КОЙ ще ги изнася тези лекции???? КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ? Наясно ли сте всички, че българските лектори са способни да изнасят само неточна и подвеждаща информация и само да ви объркат още повече? ХА ха, явно не. Какво ще направите? - Ще водите лектори от другия край на света ли? В Европа са малко, в Америките са малко повече, в Австралия също има някакви, за Япония и Китай - там идея си нямам колко са.

Остностно опрашването - в САЩ се плаща за МЕЖДУРАМИЕ С ПЧЕЛИ, като всяко семейство трябва да бъде МИНИМУМ 5 междурамия ( колкото по-слабо е семейството, толкова по-неефективен опрашител е то). Принципа е изцяло пазарен, тъй като този който плаща има сметка да знае за какво точно плаща.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    .- СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ КОШЕРИ - лично аз не виждам смисъл от нея, но не виждам и нищо лошо, дори и начина по който функционира в момента.
    Лично аз виждам доста лошо,защото пак някой ще ми определя какво да купя и от кой да купя.Създават се условия за корупция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    scutellator -a пак е много краен "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ПО ПЧЕЛАРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!". Тези добиви 50 -100кг някакъв мираж ли са?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •