Аз кандидатствах по тази програма, защото тя ми дава шанс да увелича семействата си двойно на приемлива за мен цена. Имам предвид, че без външна помощ не бих могъл да направя това толкова лесно. Не знам дали ще се класирам, но за себеси "поне съм опитал". Шеговито, справедливо разпределение е това при което се класирам

Иначе:
Лекарствата трябва да са както за Вароа, така и за профилактика на Нозема. Трябва да се покриват всички кандидатствали и да се субсидират на 90%. Препаратите трябва да са 3-4 най-масово използваните вкл. и органичните киселини.
Кошерите, отводките и майките - Най-важното на ПАЗАРНИ ЦЕНИ! Отводки и майки от не лицензирани а РЕГИСТРИРАНИ и КОНТРОЛИРАНИ производители. Майките да са с доказан произход и раса. Отводките да са с цена на рамка - кеф ти 3 кеф ти 5 - както се договориш.
Кошерите като пари да са повече от отводките, за да се подменят наистина старите сандъци. Да има свобода на конфигурациите.
Не ми е избистрена идеята в главата, но "колкото повече си под лимитите - толкова по голям % да е субсидията"
Кошерите и отводките - субсидия в (базов) размер 70% от инвестицията. Всички бенефициенти се проверяват! Производителите също!

Изследвания, популяризиране, квалификации... в отделна програма.
Това е на две на три личното ми мнение.