Писмо от председателя на СБП инж.Михаил Михайлов част 2
Колеги,
Днес сутринта си състоя срещата с Омбудсмана Констадин Пенчев. В срещата участва и Ганчо Ганев, по негова молба. Смятам, че успяхме да убедим г-н Пенчев в необходимостта пчелите да останат в населените места и да не изпраща писма до МЗХ по повод на жалби, изпратени до него и отнасящи се до ужилвания от пчели. Предадох изпратените ми материали от Борис Стефанов, Янко Янков и доц. Юлиян Станчев.Разговаряхме и за отравянията на пчелите, за наредба № 15, за предстоящите промени в Закона за пчеларството. Срещата продължи не повече от 25 - 30 минути.
Депозирах и писмото по повод на извършените без знанието на работната група промени в ЗП, след като беше подписано и подпечатано от Младен Котларски и от проф. Георги Цанков.
В събота ще проведем заседание на работната група по създаване на НППО.
М.Михайлов
Много интересно Защо Михаилов за пореден път издъни положението след като е имало уговорка да се процедира по друг начин и защо избра точно Ганчо за свой партньор, нали уж са опоненти или това е само за пред раята.
Точно така - прав си - Мишо е в комбина с Ганчо. Днес в работната група вождовете се обединиха и този път наистина честно и почтенно си постигнаха кворум (Мишо звъня по телефона дори и на Ганчо). Та вождовете си приеха решение за учредяване на НППО другата събота. На учредяването ще присъствуват по 2-ма представители от организация и само те могат да бъдат избирани в управителния съвет. Виж колко хитро - двама човека са достатъчни, за да обявят че една цяла област "е тяхна".
Само не мога да разбера как ще го регистрират. То това противоречи на закона. Или те са над закона?
Не знам. Засега само става ясно, че задкулисно има постигнато някакво споразумение, а вчера в работната група беше разигран театър за пред нас, защото снимахме. Някакъв задкулисен план ВЕЧЕ ИМА, но все още не го знаем какъв е той. Знаем само кои са играчите в този задкулисен план. Ако довчера само Мишо беше доказания ИЗМАМНИК и ФАЛШИФИКАТОР, към днешна дата вече си имаме още няколко ИЗМАМНИЦИ и ЛЪЖЦИ, и това е документирано с видеокамера.
Става въпрос за фалшифицирания от Мишо протокол, който беше разпратен на всички членове на работната група. Вчера сина ми повдигна въпроса и тропна протокола на масата и знаете ли какво се случи? Невероятно, но факт !!! Мишо обяви, че такъв протокол няма и всъщност фалшификатора съм аз самия. Всички от групата в един глас гракнаха да защитават Мишо. А това са хора, които СЪЩО СА ПОЛУЧИЛИ ПРОТОКОЛА и също са видели, че ИМА ИЗМАМА. Тоест в момента ЛЪЖАТ И МАМЯТ НЯКОЛКО ЧОВЕКА, и това е документирано от видеозапис.
Колкото до протокола дали Мишо го е фалшифицирал или аз - това лесно може да се докаже с нотариус. Има такъв тип услуга, при която нотариуса вади от компютъра или от сървъра данни за получения мейл и нотариално удостоверява кое е истина и кое - лъжа.
Та вижте мейлите на хората, които са получили протокола. Котларски, Димо Димов и останалите без доцента и Ганчо са го получили този протокол. Сега обаче са се договорили ДА ЛЪЖАТ въпреки че копие от протокола го имат поне 4-5 наши хора - аз, Кожухаров, Петя, Вячеслав....
![]()
Това го копнах от фейса.
П О К А Н АНа 14.12.2014 г.,/неделя/ от 10,30 ч., в киносалона на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/,град София, ще се проведе учредително събрание за създаване на Национална представителна пчеларска организация по ЗЮЛНЦ. Участници в събранието могат да бъдат само делегати, определени с протокол от заседания на УС на дружества, или сдружения. Квотите са по 1 делегат от общинско дружество, по 1 делегат от областен съвет /съюз/ и по 1 делегат от сдружение /ю.л./, регистрирано по ЗЮЛНЦ. Делегатите на юридическите лица освен протокол,трябва да имат и актуално състояние. Делегатите трябва да бъдат пред МЗХ по-рано, за да се регистрират.
От работната група.
Много ми е интересно да разбера, защо всичко отново се прави през пръсти и с ясното съзнание, че това, което се изисква, като критерии за участие, първо за такъв кратък срок е практически не изпълнимо и второ е в нарушение на ЗЮЛНЦ. Някой отново забрави, че има закони и те трябва да се спазват ако искат организацията да е легитимна. А начина на оповестяване е просто смешен. Едно съобщение в няколко групи във Facebook. А има толкова много промени в плана. Дата, правила(които по мое мнение са много дискриминационни) и трето какво ще се обединява. Това още никой не го разбра. Няма проектоустав, който да бъде разгледан и да преценят организациите дали това е тяхната организация или не. После няма проектоцели няма нищо. Няма даже и визия какво ще се прави. Михайлов няма как да направи тази организация единствена, не и по този начин.
Че какво ги интересува, щом МЗХ ще им бъде чехълче, и двама човека да се съберат членска маса, МЗХ пак ще ги припознае за национално представени. После ходи обяснявай, че пчеларското дружество в твоето село има повече реални членове, отколкото всичките им национално представени пчеларски организации, взети заедно.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))