Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 35
    Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    "А и Фумидила НЕ действа като убива ноземата, а я забавя!"
    Ако Фумидила е наистина антибиотик, би трябвало да действа бактерицидно и да убива ноземите, тук проблема е явно от високата наситеност със спори и силната им вирулентност с кратък инкубационен период при повторно заразяване. Без да имам опит, вярвам на изнесеното от Софрон Софронов в неговата лекция , че лично проблема при него след прилагане на Фумагилин е варовитото пило/гъбично заболяване/- именно това е сигурен признак, че се работи с антибиотик. Затова би трябвало да се действа както при третиране против акара- всички кошери едновременно, включително и съседните пчелини!
    Проф. Караджов преди месец ми препоръчава пробиотици, изработени у нас, подобни на немски аналог, не проявих интерес поради мои си виждания, но ако някой проявява интерес да издири координатите му и да пита!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    ...варовито пило...явно сме убили всичко друго освен това което трябва
    Целта ми не бяха антибиотиците, а просто да покажа една друга полза от киселините.
    Антибиотиците са много временно решение и много крайно.
    Във форума има хора разбиращи и знаещи много по темата и нека те да го обяснят по-добре.
    Лошото е когато се стигне до резистентност, а това е много бърз процес при антибиотиците.
    На другия полюс са "био" лекарствата(с малки изключения) и там няма как да накараш една бактерия или гъба да промени на 180 градуса "организма" си, че да може да живее при други условия.
    Ако една бактерия живее при наличие на кислород, то няма как да я накараш да живее без него.(не е невъзможно, но е адски трудно и времеемко при лабораторни условия и направо си граничи с научната фантастика)
    Може да отнеме десетки хиляди години докато "био" лекарствата станат неефективни, но може и още утре да се случи.
    Пример за подобно нещо е един препарат против молеца(няма да му казвам името, че ще ме намразят от една голяма наша фирма).
    През 2009-та година учените от Монсанто се е наложило да вадят ново поколение култура точно заради адаптация(резистентност, еволюция...както искате му кажете) към токсина.
    Става дума за Bacillus thuringiensis и по-точно токсините отделяни от бактерията - ЛИНК
    Дали молеца не е вече развил резистентност към този препарат и дали утре няма да се случи...
    Вариантите с алтернативни лекове са по-добри просто защото трудно може да се стигне до резистентност, повечето могат да се ползват много пъти ефективно и вредата е по-малка(ако изобщо я има).
    На хората им е вродено да се пазят от мухлясали храни, но ядем кисело мляко,синьо сирене, кашкавал, хляб, бира и ракия.
    Това е причината да искаме да унищижим всички бактерии и гъби..щото са зли, лоши ау...ужас...ужас.
    А че повечето от тях помагат на пчелите ич не вдяваме.
    И тук е мястото на пробиотиците, киселините и т.н
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Вече не е необходимо да си третирал с антибиотици,за да се получи резистентност при патогените.Те си обменят информация с последните ъпгрейди помежду си : http://fakti.bg/zdrave/106922-armage...a-na-lekarstva
    Информацията не е нова,но е във връзка с темата.
    Този пост е редактиран от Pavel_Bs; 09.11.2014 в 20:30.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Кои по-точно пробиотици имат положителен ефект при пчелите?
    Лактобацилосите и бифидусите ли?
    Пробиотиците за хора стават ли за пчели... май същите продукти се ползват.
    Вие с кои препрати ще експериментирате?

Според мен трябва да направим отделна тема за приложението на пробиотици при пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Я един бърз въпрос към разбирачите. Загледах едни сиропи на дечурлигата. Ако не ги пресушат до напролет, да почвам ли да моля пчелата с по една лъжичка?

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030939.jpg
Прегледи:      280
Размер:	112.4 KB
ID:	2495

Име:	P1030940.jpg
Прегледи:      276
Размер:	98.6 KB
ID:	2496

Ъ, дозата за малък/голям я дават 10-30 мл за деня.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Я един бърз въпрос към разбирачите. Загледах едни сиропи на дечурлигата. Ако не ги пресушат до напролет, да почвам ли да моля пчелата с по една лъжичка?

Име:	P1030939.jpg
Прегледи:      280
Размер:	112.4 KB
ID:	2495

Име:	P1030940.jpg
Прегледи:      276
Размер:	98.6 KB
ID:	2496

Ъ, дозата за малък/голям я дават 10-30 мл за деня.
    Кашлят ли напролет? Защото и аз в хладилника имам доста подобни

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Бе скоро не съм ги чувал пущините... Едно време си бях нагласил слушалки, да си ги слушам, ама сега кой да се занимава с таквиз работи?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Бе скоро не съм ги чувал пущините... Едно време си бях нагласил слушалки, да си ги слушам, ама сега кой да се занимава с таквиз работи?
    Йорданов да ти кажа че в България има много лековити билки аз бих ги използвала вместо разни дето не ги знам за какво са. Нали знаеш фармацията може и да помогне или не парите са си твои

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ха,ха,ха,колега Йорданов,за какво смяташ,че ще лекуваш горките пчелички?Тези билки не съм ги чувал.Иначе мащерката всички си я знаем.Аз не бих давал напосоки.Наздраве.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Успокояващ ефект над пчелите има и Ксанакс, а в пушалката ако сложиш 1-2 таб...и да те жилят хич няма да ти пука

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •