Така сега говорих с лабораторията и се оказва, че изследвания на мед НЕ СЕ ПРАВЯТ ЗАЩОТО НЯМА ТЪРСЕНЕ.
Имат всичката апаратура и изследванията им се признават в целия свят, но не ги предлагат ЗАЩОТО НЯМА ТЪРСЕНЕ.
Ако фирмите наистина правеха изследвания, то първото място би била тази лаборатория, а не разни измислени.
Иначе правят анализ на АНТИБИОТИЦИ, а за този анализ няма друга сертифицирана лаборатория в България.(Да, сертификата им е валиден или ползват на друг клон, а и те извършват сертифициране)
Цената за анализ на ветеринарни антибиотици е 943 лева.(това е от-до, всичко което може да ти мине през главата да сложиш в месо,мед,мляко и т.н)
Ядосаха ме много с това, че неискат да правят изследвания и почнах да търся колко пари искат другите лаборатории за изследванията.
Зарадваха ме първо от централната научноизследователска лаборатория в Бургас към БТУ "Асен Златаров".
Цените на всяко едно изследване са под 30 лева . Има няколко 37 до 50 лева, но те не ни интересуват.
Ето линк с ценоразписа им и к'ви десетки хиляди ни ги говорят.
След това ме зарадваха от министерство на околната среда и водите.
Оказва се, че хората от изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) не само, че правят изследванията, а и имат повече техника от БАБХ.
Другия весел момент е че правят ГМО изследвания.
Цените се оказаха по-ниски, отколкото очаквах - ето вижте ЛИНК.

Ако продължа да търся сигурно и безплатно ще намеря изследванията.
Или нашите прекупвачи и преработватели не знаят как да работят с интернет и телефон или НИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАЦИ.
Всичко това ми отне 10-15 мин в интернет и на телефона. Всеки сам да си прави изводите.