Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Желаете ли чл.18 да отпадне?

Гласували
79. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Категорично ДА

47 59.49%
  • По-скоро ДА

16 20.25%
  • По-скоро НЕ

9 11.39%
  • Категорично Не

5 6.33%
  • Не мога да преценя

2 2.53%
  • Не ме вълнува

1 1.27%
Отговори на анкетата
Резултати от 1 до 10 от общо 31

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Какво е най-лошото, което може да се случи при вноса на майки ???
    Какво ще се внесе...Африканка(Apis mellifera scutellata) или Apis cerana cerana или Японка(Apis cerana japonica) или Австралийка(Tetragonula carbonaria) ?!?!?
    Обяснете ни какво животно може да се внесе, че да имаме по-лоши добиви или по-болнави семейства.
    Контролът се извършва от ВЕТЕРИНАРНАТА СЛУЖБА И МИТНИЦИТЕ, а министъра на земеделието и храните не седи на границата с RAID в едната ръка и пушалка в другата.
    Че никаква работа не вършат, то това е ясно, но въпроса беше дали да отпадне член 18 и по-точно отглеждането на "местни" породи.
    Коя е тази държава в която пчеларството е загинало след вноса на майки
    Аз се сещам за една при която с вкарването на "местна" порода и пчелите и пчеларите загиват. Казва се БЪЛГАРИЯ!
    Ами в момента се продават майки годни за под 1 година и със съмнителни качества, ако станат годни за 1-2 години...ехеееееееее...кеф.
    И какво точно значи годни и кой казва коя майка колко точно е годна?!?!?
    Родопика("местната") е годна само в България, защото се радваме на 30кг мед / година.
    "Изроден мелез"
    "мелези от трето поколение"
    нанесени генните поражения в семейството, защото новата майка е отгледана от яйце на "супер майката, купена от пазара". ШАХ С ПЕШКАТА, ЗА К'ВО СТАВА ДУМА А...
    Еми...тя "местната" пчела прави самосмяна, защото са я оплодили през грешната дупка (Не мога повече...).
    Единствената причина да купиш майка е ако тя има по-добри данни от твоите, а сега си длъжен да купуваш "местни" пчели.
    Селекционера има за цел да направи по-добра пчела от твоята, а ако не успее, то ти никога не би си купил.

Хора спрете да пиете и да пишете. Щях да си изплюя кафето на монитора като видях темата.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Мисля си, че тези които са писали закона се си мислели, че местните пчели и майкопрозводители са анй-добрите на света (не знам дали са си вярвали или така им е изнасяло). Срещам много българи, които ме убеждават колко сме напред пред другите народи, колко сме умни, работни, креативни. Спомням си думите на един германец: "като сте толкова умни защо сте последни в Европа?" Аз се усмихнах и отговорих: "то е ясно, от много ум!"

Наду ми се главата да слушам за елитни/племенни български майки и колко е важно да ги опазим. Ами като са толкова добри защо пчеларството ни е на този хал?
    Не е добър тона на това писмо, но не издържам повече...

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Германците са си унищожили месната пчела , сега работят със всякакви породи и какво стана.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •