Ха-ха...... а нима не знаете, че цели региони в България хранят интензивно със захарен сироп не само през есента, но и през останалите 3 сезона, включая и през лятото, дори и по време на силните паши. Ха-ха...... май пак ще ме обвините, че приказвам смешки. Да, ама не........ На някои хора като им се свършат аргументите, започват да обиждат, но обидите не могат да променят фактите............
А помните ли, че още преди 2 години, когато бях новобранец, редица стари пчелари ме бяха убедили в максимата ХРАНИЛКАТА ДА НЕ ИЗСЪХВА. Тогава го написах 2-3 пъти във форума и после си замълчах, когато разбрах накъде духа вятъра. Сега обаче вече знам 100 пъти повече, знам и редица технологии за гледане на пчели, които във форума не се обсъждат от никого. Знам че хората, които наистина правят пари от пчеларството, си траят, защото нямат интерес да отварят очите на останалите. И въпроса не е само в храненето, а и в още много други неща.
Съжалявам че се изпуснах да ви кажа великата "тайна", но докато ние тука си чешем езиците, има пчелари, които правят пари и въобще не им пука дали годината е добра или лоша...... А нашата роля е да правим "качествен" мед, за да могат после изкупвачите да го смесят с оня другия "мед" и германеца да е доволен........
А ако ви кажа, че има изкупвачи, които разреждат меда с вода, пак ли ще ме обвините, че приказвам смешки............
А ако ви кажа още една "тайна" - не само че някои изкупвачи слагат вода в меда, ами слагат и инвертиран захарен сироп........ Да кажем 20-30%.......
Въобще храненето със захарен сироп е ВЪПРОС НА СЪВЕСТ на самия пчелар/изкупвач, но дали всеки един пчеалар/изкупвач в България има съвеста, която повечето хора във форума се бият в гърдите, че я имат ???????????????
Май много ви станаха "тайните", казани в един постинг. Ще трябва да си замълча, че май ще си изпрося боя.......
Ей, ти налетя и ти като пчела на мед. Само видя, че някои сме излезнали от ъгъла и хайде - ела ни виж. Хаха.
той въпроса може да е риторичен ма ми стана малко интересно - ако се обадиш че даваш захар, изосуит и т.н. и веднага ти скачат ти си такъв, онакъв - аз през живота си не съм дал и грам захар, а след това гледаш (четеш) как обикновените хранилки (от 800 мл) им били недостатъчни и се чудели какви по-големи за течна храна да сложат (милерови и т.н.) та затова и се зачудих хем никога през живота си не са хранели хем търсят големи хранилки (или каквито и да е по размер) ....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Е .... Те тез голямите хранилки са им да се фукат .... Представи си само .... отива му приятел пчелар на гости ....той уж случайно вдига тук там някой капак...![]()
![]()
![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Вариант 2 на милерова хранилка. Изработена е изцяло от разпенено ПВЦ и може да се използва както за суха захар, така и за захарен сироп. Постигна се това, което дискутирахме в по-горе в тази тема - по-голям обем на отделението за захарен сироп. В този вариант обемът за сироп се получи около 3 литра.
Преградката в отделението за захарен сироп е на 8 мм от дъното на хранилката, така че пчелите като си изпият сиропа могат да влязат в самата хранилка да си я почистят.
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))