Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 114
    Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Извинявам се на всички предварително но се чудя защо са ви такива хранилки след като 99 % от колегите се кълнат че те никога не са давали захар и други подобни на пчелите...
    Тук няма наплив от отговарящи на поста, но пък в раздела *Зазимяване* - кипи - всъщност тук е и отговора де.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Тук няма наплив от отговарящи на поста, но пък в раздела *Зазимяване* - кипи - всъщност тук е и отговора де.

Какво има да се отговаря - въпросът е риторичен... Те био-пчларите се скъсват с хранене със захар, та останалите ли ще си оставят кошерите гладни зимата.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Те био-пчларите се скъсват с хранене със захар.
    А стига бе - както би възкликнал РАЧКОВ. Нима и те използват шекер( захар )?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ха-ха...... а нима не знаете, че цели региони в България хранят интензивно със захарен сироп не само през есента, но и през останалите 3 сезона, включая и през лятото, дори и по време на силните паши. Ха-ха...... май пак ще ме обвините, че приказвам смешки. Да, ама не........ На някои хора като им се свършат аргументите, започват да обиждат, но обидите не могат да променят фактите............

А помните ли, че още преди 2 години, когато бях новобранец, редица стари пчелари ме бяха убедили в максимата ХРАНИЛКАТА ДА НЕ ИЗСЪХВА. Тогава го написах 2-3 пъти във форума и после си замълчах, когато разбрах накъде духа вятъра. Сега обаче вече знам 100 пъти повече, знам и редица технологии за гледане на пчели, които във форума не се обсъждат от никого. Знам че хората, които наистина правят пари от пчеларството, си траят, защото нямат интерес да отварят очите на останалите. И въпроса не е само в храненето, а и в още много други неща.

Съжалявам че се изпуснах да ви кажа великата "тайна", но докато ние тука си чешем езиците, има пчелари, които правят пари и въобще не им пука дали годината е добра или лоша...... А нашата роля е да правим "качествен" мед, за да могат после изкупвачите да го смесят с оня другия "мед" и германеца да е доволен........

А ако ви кажа, че има изкупвачи, които разреждат меда с вода, пак ли ще ме обвините, че приказвам смешки............

А ако ви кажа още една "тайна" - не само че някои изкупвачи слагат вода в меда, ами слагат и инвертиран захарен сироп........ Да кажем 20-30%.......

Въобще храненето със захарен сироп е ВЪПРОС НА СЪВЕСТ на самия пчелар/изкупвач, но дали всеки един пчеалар/изкупвач в България има съвеста, която повечето хора във форума се бият в гърдите, че я имат ???????????????

Май много ви станаха "тайните", казани в един постинг. Ще трябва да си замълча, че май ще си изпрося боя.......

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ха-ха...... а нима не знаете, че цели региони в България хранят интензивно със захарен сироп не само през есента, но и през останалите 3 сезона, включая и през лятото, дори и по време на силните паши. Ха-ха...... май пак ще ме обвините, че приказвам смешки. Да, ама не........ На някои хора като им се свършат аргументите, започват да обиждат, но обидите не могат да променят фактите............

А помните ли, че още преди 2 години, когато бях новобранец, редица стари пчелари ме бяха убедили в максимата ХРАНИЛКАТА ДА НЕ ИЗСЪХВА. Тогава го написах 2-3 пъти във форума и после си замълчах, когато разбрах накъде духа вятъра. Сега обаче вече знам 100 пъти повече, знам и редица технологии за гледане на пчели, които във форума не се обсъждат от никого. Знам че хората, които наистина правят пари от пчеларството, си траят, защото нямат интерес да отварят очите на останалите. И въпроса не е само в храненето, а и в още много други неща.

Съжалявам че се изпуснах да ви кажа великата "тайна", но докато ние тука си чешем езиците, има пчелари, които правят пари и въобще не им пука дали годината е добра или лоша...... А нашата роля е да правим "качествен" мед, за да могат после изкупвачите да го смесят с оня другия "мед" и германеца да е доволен........

А ако ви кажа, че има изкупвачи, които разреждат меда с вода, пак ли ще ме обвините, че приказвам смешки............

А ако ви кажа още една "тайна" - не само че някои изкупвачи слагат вода в меда, ами слагат и инвертиран захарен сироп........ Да кажем 20-30%.......

Въобще храненето със захарен сироп е ВЪПРОС НА СЪВЕСТ на самия пчелар/изкупвач, но дали всеки един пчеалар/изкупвач в България има съвеста, която повечето хора във форума се бият в гърдите, че я имат ???????????????

Май много ви станаха "тайните", казани в един постинг. Ще трябва да си замълча, че май ще си изпрося боя.......
    Няма лъжа, няма измама тонове летят по пчелините. Храни се няколко пъти седмично и се вади "мед" на 8-10 дена.
    Водата си е ясна до 18-20% си е чиста печалба.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Ей, ти налетя и ти като пчела на мед. Само видя, че някои сме излезнали от ъгъла и хайде - ела ни виж. Хаха.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    той въпроса може да е риторичен ма ми стана малко интересно - ако се обадиш че даваш захар, изосуит и т.н. и веднага ти скачат ти си такъв, онакъв - аз през живота си не съм дал и грам захар, а след това гледаш (четеш) как обикновените хранилки (от 800 мл) им били недостатъчни и се чудели какви по-големи за течна храна да сложат (милерови и т.н.) та затова и се зачудих хем никога през живота си не са хранели хем търсят големи хранилки (или каквито и да е по размер) ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Е .... Те тез голямите хранилки са им да се фукат .... Представи си само .... отива му приятел пчелар на гости ....той уж случайно вдига тук там някой капак...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ...ма ми стана малко интересно ....
    Абе и ти май рядко надничаш у форума? Че ние тука от една година само за бялата отрова си говорим Де ги видя тез 99%...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Вариант 2 на милерова хранилка. Изработена е изцяло от разпенено ПВЦ и може да се използва както за суха захар, така и за захарен сироп. Постигна се това, което дискутирахме в по-горе в тази тема - по-голям обем на отделението за захарен сироп. В този вариант обемът за сироп се получи около 3 литра.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Милерова хранилка.jpg
Прегледи:      906
Размер:	69.2 KB
ID:	2431

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Милерова хранилка 2.jpg
Прегледи:      861
Размер:	47.0 KB
ID:	2432

Преградката в отделението за захарен сироп е на 8 мм от дъното на хранилката, така че пчелите като си изпият сиропа могат да влязат в самата хранилка да си я почистят.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •