Ха-ха...... а нима не знаете, че цели региони в България хранят интензивно със захарен сироп не само през есента, но и през останалите 3 сезона, включая и през лятото, дори и по време на силните паши. Ха-ха...... май пак ще ме обвините, че приказвам смешки. Да, ама не........ На някои хора като им се свършат аргументите, започват да обиждат, но обидите не могат да променят фактите............
А помните ли, че още преди 2 години, когато бях новобранец, редица стари пчелари ме бяха убедили в максимата ХРАНИЛКАТА ДА НЕ ИЗСЪХВА. Тогава го написах 2-3 пъти във форума и после си замълчах, когато разбрах накъде духа вятъра. Сега обаче вече знам 100 пъти повече, знам и редица технологии за гледане на пчели, които във форума не се обсъждат от никого. Знам че хората, които наистина правят пари от пчеларството, си траят, защото нямат интерес да отварят очите на останалите. И въпроса не е само в храненето, а и в още много други неща.
Съжалявам че се изпуснах да ви кажа великата "тайна", но докато ние тука си чешем езиците, има пчелари, които правят пари и въобще не им пука дали годината е добра или лоша...... А нашата роля е да правим "качествен" мед, за да могат после изкупвачите да го смесят с оня другия "мед" и германеца да е доволен........
А ако ви кажа, че има изкупвачи, които разреждат меда с вода, пак ли ще ме обвините, че приказвам смешки............
А ако ви кажа още една "тайна" - не само че някои изкупвачи слагат вода в меда, ами слагат и инвертиран захарен сироп........ Да кажем 20-30%.......
Въобще храненето със захарен сироп е ВЪПРОС НА СЪВЕСТ на самия пчелар/изкупвач, но дали всеки един пчеалар/изкупвач в България има съвеста, която повечето хора във форума се бият в гърдите, че я имат ???????????????
Май много ви станаха "тайните", казани в един постинг. Ще трябва да си замълча, че май ще си изпрося боя.......