Честно казано аз, като член на работната група не знам за тези промени, въпреки, че тези промени са само козметични, но най-малкото трябваше да ни уведомят, че във връзка е еди какво си се налага спешна промяна на някои текстове от закона. Сега вече няма да съм изненадан, че ако в следващия държавен вестник излезе и поправката за изваждане на пчелите от населените места. В същност такава поправка може да се направи много лесно. Необходимо е само няколко депутати да внесат поправките в парламента при обсъждането на някакъв закон. Дори и към закона за бюджета може да се впише накрая примерно този закон променя чл едикойси и чл едикойси от закона за пчеларството без да е минало обществено обсъждане, без да е разглеждан никъде.
После като се погледне регистъра по новия регистър, по новосъздадената ал. 7 на чл 8 се вижда, че пчелните семейства според статистиката са много повече отколкото се предполагаше, още повече, че броя семейства не е актуализиран от регистрирането на пчелните семейства т.е. колкото си заявил при регистрацията толкова си стоят въпреки че си декларирал няколко пъти че бройката е променена, къде нагоре, къде надолу.