Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 393

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Мишо няма трети размер рамка, външния е стандартен като на магазинната,самовътрешно се променя. Дори в Австралия пишат горна 10мм долна8 мм,ето ти още 3 реда килийки.Както писа Зуница защо да си мъчим пчеличките с 4 см дърво и въздух Аз от тук натм всички магазинни рамки ще ги поръчвам с 1см горна летва, дали ще е за магазините на ДБ,лежаците или за фарара, всичко да е еднакво и заменяемо.Колебая се само за страничната летва,без раширител ще е, но дали да не е 35-37мм?НО тогава няма ли да остават килийките по дълбоки и да затрудним майката да не може да снася в тях???

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Мишо няма трети размер рамка, външния е стандартен като на магазинната,самовътрешно се променя....
    Владо, прав си. Наистина няма трети размер рамка, по-скоро малко по-специфични магазинни рамки, които биха се различавали леко от тези, което имам в ДБ. Но пак не е проблем.
    Моите магазинни рамки са с двустранно скосена горна летва 20х20, за да има дообро надграждане, но няма да е проблем да отнема още 5-10мм от летвата.
    Страничните летви са стандартни хофманови със скосявания отстрани, за да не заклейват.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Capture.JPG
Прегледи:      1003
Размер:	67.7 KB
ID:	2426

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    ок и аз съм се замислил за тънка горна рамка при магазините поради наличието на такива летвички но искам да попитам как е сглобявате а най добре снимки

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от joromainata Виж публикацията
    ок и аз съм се замислил за тънка горна рамка при магазините поради наличието на такива летвички но искам да попитам как е сглобявате а най добре снимки
    С две скоби отгоре с такера (32мм май бяха). Рамките са липови. Почти не се огъва.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Започна се,матерял за 20корпуса е при дърводелеца,200 рамки с горна летва 1см дебелина ме чакат при гн.Тотевски (благодаря му за което).Имам въпрос-отвора за прелка на корпусите по средата добре ли е,или има фиксирано разстояние и какво е то.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Изгледах доста снимки в нета и повечето отвори са под средата да корпуса,но на размери никъде не подам???Никой ли не знае?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Преди малко случайно бях в тая тема и гледам там на 6-7 страница има няколко мнения по твоя въпрос.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=145&page=7
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Владо, снощи гледах в книжката на Фарар - отворите са дадени на около 10см от долния ръб на корпуса. Може и да е само илюстративно, не става ясно. Страницата е 66-67 и бих я качил тук, но скенерът ми замина в един по-добър свят, та си оставам само с обяснения.

Относно рамките - най-вероятно ще ги ковеш с по един пирон отгоре, но няма ли да са нестабилни като ги стегнеш с телта? Аз си мислех горните летви да ги направя 13мм вместо 20, за да остане 3-4мм зъбче, в което да опрат страничните летви.

Между другото ето какво открих в "Кошери" на Иванка Желязкова, ИК Еньовче, 2006
    Тук горната летва е дадена 16мм.
    Не казвам, че 10мм е грешно, просто може би няма да са стабилни рамките в началото, но като ги изградят и изкарат по две-три поколения пило ще са ОК. Абе важно е да сме живи и здрави и да остава време да се занимава с тези "проблеми".

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Capture2.JPG
Прегледи:      926
Размер:	83.0 KB
ID:	3041

Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Колеги имам 2 въпроса за който се занимават със с-ма Фарар.
    1.На кой корпус ограничават майката с ханеманова решетка?
    2.Стройтелната рамка къде се поставя в корпуса,в първия,втория и в края ли се слага?

Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Аз,направих десетина рамки с рапидка за разтоянието по препоръката на колегата Веско Желев.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •