Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 52

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Свържи се с Тотевски от форума. Аз му бях занесъл плоскости от tuplex.bg, но не знам дали е опитвал. Аз от това си направих рамки-хранилки е съм доволен. Не им е дошъл още реда на Милеровите при мене :-)

допълнение: води се разпенено PVC. Аз научих за това от Матеев (да му благодарим).
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 19.11.2014 в 10:14.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2010
    Пчеларски район
    с. Брестовене, общ. Завет
    Аз разгледах сайта на тази фирма Туплекс, но по скоро се интересувам какъв трябва да бъде материала (полиестер или полистирол) за тази милерова хранилка? Ако някой знае моля да каже за да знам от там нататък какво да търся.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Свържи се с Тотевски от форума. Аз му бях занесъл плоскости от tuplex.bg, но не знам дали е опитвал. Аз от това си направих рамки-хранилки е съм доволен. Не им е дошъл още реда на Милеровите при мене :-)

допълнение: води се разпенено PVC. Аз научих за това от Матеев (да му благодарим).
    Вече имам вариант на милерова храникла от разпенено ПВЦ. За повече информация: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1438&page=10
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    За да не отварям нова тема,да попитам нещо тук.Имам една много удобна хранилка,подобна на милерова,която реших да копирам.Междувременно,реши х да добавя една дървена джаджа,която ограничава достъпа на семейството до сиропа.Целта е да храня през седмица,не всеки ден,а те да го взимат по малко, без да блокират майката.Тя може да се поставя или маха.Някой правил ли е нещо подобно и дали би се получило?Мисля,че ефекта ще е като този на сръбската с дозирано подхранване.Притеснява ме да не стане сбутване при контакта със сиропа и да се издавят.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150316_153237.jpg
Прегледи:      1027
Размер:	142.6 KB
ID:	3738Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150316_160859.jpg
Прегледи:      1019
Размер:	119.1 KB
ID:	3739Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150316_160938.jpg
Прегледи:      1018
Размер:	107.3 KB
ID:	3740Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150316_160911.jpg
Прегледи:      1016
Размер:	119.8 KB
ID:	3741

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Конструкцията е ОК, но това фазерче на дъното - голям проблем, дървесината за страниците също. Фазера е супер неустойчив на влага. След 10 хранения ще е станал на вафла. А и дървесината попива от сиропа и се развъждат плесени. Кофти работа... Има къде по-добри решения!
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Конструкцията е ОК, но това фазерче на дъното - голям проблем, дървесината за страниците също. Фазера е супер неустойчив на влага. След 10 хранения ще е станал на вафла. А и дървесината попива от сиропа и се развъждат плесени. Кофти работа... Има къде по-добри решения!
    Мислех си да го импрегнирам с безвреден лак на водна основа.Старата хранилка е импрегнирана така и е ползвана цялото минало лято,до сега е ок,но се появи лек мухъл на тавана над нея...Всъщност тя е на първата снимка.Фазера мога да го заменя с дърво.На този тип хранилки много ми харесва удобството.Събират много,зарежда се лесно,без никакво разбутване на семейството,дори не слагам було.Само отварям тавана,сипвам и това е.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2010
    Пчеларски район
    общ. Свищов
    Импрегнирай с парафин и осигури достап на пчелите до сиропа , мухъла и плесените изчезватЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150317_160523.jpg
Прегледи:      972
Размер:	218.4 KB
ID:	3758

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Разпененото PVC повече ми харесва, а и цената е същата.
    Дебелината на материала е прекалено малка, а капаците лежат върху хранилката.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    С какво е най-добре да импрегнирам хранилката,което да е абсолютно безвредно за пчелите?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •