Да ви информирам за последното развитие на събитията относно утрешната среща на Работната група по създаването на нова НППО. Накратко - аз няма да отида, защото утрешната среща е пред провал поради ЛИПСА НА КВОРУМ. Получих информация от още няколко члена, че няма да отидат, както и се предполага, че повечето от старите вождове също няма да отидат. И ако предния път бяха 6-7 човека, утре ще са само 3-4. Накратко - РАБОТНАТА ГРУПА СЕ ПРОВАЛИ, но преди това спечели 1 година отлагане на Ганчо, Доцента, Мишо и с-ие. Може би това беше и целта - знам ли.

Анализирайки ситуацията аз и още няколко колеги РЕШИХМЕ ДА ДЕЙСТВУВАМЕ, и по-точно В МНОГО КРАТКИ СРОКОВЕ САМИ ДА СЪЗДАДЕМ НОВА НАЦИОНАЛНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ !!!

И за да не ни обвинят в шушу-мушу - решихме ДА ПОКАНИМ ВСЕКИ ЕДИН ЖЕЛАЕЩ ПЧЕЛАР или РЪКОВОДИТЕЛ НА НЯКАКВА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ да дойде в Габрово на РАБОТНА СРЕЩА и в рамките на няколко дена да СВЪРШИМ МРЪСНАТА РАБОТА по измислянето, подготовката, организацията, учредяването и регистрацията на новата организация.

Ясно осъзнавам, че сроковете са кратки, и че много трудно човек може да се освободи в работно време, но алтернативата е ДА ПРОТАКАМЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА. Пролетта допуснах тази грешка да убеждавам единични хора в продължение на седмици, както и да изчаквам всеки един от тях да се освободи, защото разбираш ли жената, децата, колата, тъщата или някаква сватба или запивка били по-важни...... Сега няма да допусна тази грешка. Каня много хора, пък белким се съберат 15-20 човека. При това няма значение колко ще се съберат - важното е че по-много глави мислят по-добре от една, и ако направим МОЗЪЧЕН ЩУРМ, за сравнително кратко време ще успеем да доведем нещата до край. След това живот и здраве отсъствуващите ще имат предостатъчно време да се регистрират и да дадат предложения за неща, които сме ги забравили, или не сме ги уредили по най-подходящия начин.

Засега най-важното е БЪРЗИНАТА, иначе пак доцента и Ганчо ще измислят закони и най-важното - ще се съгласят КОШЕРИТЕ НА ПЧЕЛАРИТЕ ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. Това предстои да се случи в близко бъдеще, ако продължаваме да сме пасивни и да слагаме личните си интереси над общите.