Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 64 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз лично положих някакви усилия и похарчих някакви средства по идеята за НОВА ОРГАНИЗАЦИЯ С НОВ ЛИДЕР. И доколкото все пак можех да съдействувам по организационните въпроси, не успях да уредя НАЙ-ВАЖНОТО, а именно не можах да намеря ДОБРОВОЛНИ КАНДИДАТ-ЛИДЕРИ. Говорих с много потенциални личности, част от които са тука във форума, но всичките почти без изключение ми ОТКАЗАХА СЪДЕЙСТВИЕ. Всеки си измисли някаква уважителна причина от позицията на неговата си камбанарийка, но повечето от тези причини изглеждаха смешни от позицията на голямата работа, която уж всички искаме да направим. Жената, децата, службата, ходене на лов или на сватба и всякакви други - това са причините за отказ или пък за съгласие, но не тази седмица, ама не и другата, ама не и третата......... (става въпрос за идване в Габрово на учредително събрание).

Един единствен човек (Илия Цонев) възприе нещата по-сериозно и поработи по въпроса с документацията на обединението и освен това идва до Габрово за лична среща. Това е всичко - друго няма. На практика не можахме да съберем хора за учредително събрание, а какво остава и да намерим лидер, при това ЯРКО ИЗЯВЕН, за да получи от българските пчелари ДОВЕРИЕ В АВАНС.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Добре - ти какво направи за пчеларите? Готов ли си да се жертваш и да ги поведеш? Или и ти също като другите си мислиш, че НЯКОЙ ДРУГ трябва да го направи, но този друг трябва да споделя ТВОИТЕ ЛИЧНИ възгледи.

...
    Матеев, всички знаем какво направи ти и само заради това ще ти отговоря на въпроса, защото знам че си отделил време, средства и усилия.
    Готов ли съм да се "жертвам"? Не, не съм. Защо? Защото:
    1. Не съм достатъчно компетентен.
    2. Нямам необходимите средства (защото всички знаем, че това е една ЛИЧНА инвестиция).
    3. Не мога да си го позволя като време - малки деца, възрастни родители и т.н.
    Какво съм направил аз за пчеларите? Опитах се многократно да ги събера на едно място и да им дам възможност да си говорят, да споделят, да са някакво макар и неформално общество. Нещо, което по моите наблюдения е било по-скоро изключение.

Не съм съгласен с теб, че трябва да се издигне вожд и всички да се подредят под него. Според мен по-правилно и по-реално е да се започне от долу нагоре.
    Малки кооперативи - да речем на селски принцип, общински, областни и НППО. По един лидер на всяко ниво и така даже има шанс НППО да е угодна "на всички". Може да се окаже, че Бай Гошо-водното от с. Кацелово, е най достоен за лидер на НППО.
    И ето какво бих направил АЗ. Бих участвал в селкооп "Мед и Масло с. Долно Абланово" и да, бих бил техен представител в Общинската структура. След 4-5 години (ако ставам) и в областната, след 4-5 и НППО... Така ги виждам аз нещата. Мисля, че това е и един от малкото начини в тази организация да има "членска маса", а не вожд на мъртви души.
    Това е моето мнение и не сматам, че то е най-правилното!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз също мисля като тебе. Съгласен съм че лидерите на местните организации трябва да се обедиянт някакси в по-голяма организация, но това НЯМА ДА СТАНЕ АВТОМАТИЧНО. Продължавам да твърдя, че е необходим НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР, който да го направи това, но ТАКЪВ ЗАСЕГА НЯМА !!!

Кандидати за МЕСТНИ ЛИДЕРИ има много и повечето от тях вече са СЪЗДАЛИ МЕСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ, които някакси функционират. Мога да изредя редица МЕСТНИ ЛИДЕРИ от различни региони на страната, организациите на които дори ФУНКЦИОНИРАТ ВЕЛИКОЛЕПНО. За съжаление обаче нито един от тези местни лидери НЕ ЖЕЛАЕ ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР !!!

Та забележете - дори в самата работна групо по НППО освен старите вождове имаше избрани и няколко местни лидера (Плевен, Варна и т.н.), които въобще НЕ СИ НАПРАВИХА ТРУДА да дойдат поне на едно от заседанията. Тогава за какво говорим?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За да си изясним има ли въобще КАНДИДАТ-ЛИДЕРИ сред нас, моля всеки да отиде и да гласува в тази анкета:
    http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1938

Има смисъл да продължим да обсъждаме създаването на нова НППО само след като видим резултатите от анкетата. Тогава и само тогава вече ще можем да анализираме ситуацията и настроенията и след това вече можем да започнем да търсим разрешение на проблема, който според мене лично ГО ИМА И Е МНОГО ГОЛЯМ, ДОРИ НЕРАЗРЕШИМ КЪМ ДНЕШНА ДАТА !!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ...Нови кандидати няма, или поне до момента аз не съм разбрал кои са те. При това положение какво друго ни остава, освен ДА ПОДКРЕПИМ НЯКОЙ ОТ СТАРИТЕ ВОЖДОВЕ? Имаме ли някакъв друг избор? Имаме ли нов кандидат, залужаващ някакво доверие в аванс?
    Е, ето има - Николай Куменов, кандидат депутат от листата на РЗС за по-предишните парламентарни избори, и "не особенно интелигентен човечец"(мое лично мнение - на база изявите и изцепките му в публичното пространство), и имащ връзки - познаваш тоя-оня, юристи, адвокати и разни други хора(по негови думи, цитирани по памет)...

https://www.facebook.com/groups/2790...0883807696302/

https://www.facebook.com/groups/2790...ПЧЕЛАРИ

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Супер - имаме НОВ КАНДИДАТ-ЛИДЕР, но все още е далеко от това да стане ЯРКА ЛИЧНОСТ. До момента публичните му изяви са само 2-3 постинга във Facebook. Факт е че аз научавам за него чак сега, а какво остава за пчеларите, които нямат компютър и интернет.

Дайте сега линк към WEB сайта му, за да видим какъв им е устава, каква е платформата и т.н и т.н. Идеята е да се запознаем с кандидата и да преценим дали ще го подкрепим. От началната информация, която получих от тези 2 линка, разбрах само че са се събрали в Арбанаси да хапнат и пийнат. Не че е нещо лошо, но все пак..........

Между другото аз дори и това не можах да направя - ха-ха - не можах да събера достатъчно хора, за да направим учредително събрание - ха-ха......

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    По-скоро е смешна личност, това в Арбанаси, май че е било учредително събрание. Какъв уеб сайт, какви пет лева?!? - нещо подобно на "устав" и няколко члена от устава има из постингите във фейсбук-а...

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    Пчеларски район
    София
    Не мислите ли че слагате пак каруцата пред коня ?
    Да погледнем по-просто на нещата. Какво всъщност сте направили до момента ? Пуснали сте обява за работа мениджър на фирма. Потенциалният кандидат като прочете обявата първо преценява дали отговаря на условията и изискванията, които са обявени, след като реши, че може би става, проучва фирмата, каква е, откъде е, с какво се занимава, чия собственост е и т.н. След това си праща CV. Във фирмата пък като получат само 2 сивита, викат всички кандидати на събеседване. На събеседването се уточняват конкретни въпроси като с какво точно се занимават, за какво се борят в краткосрочен и дългосрочен план, как мислят да постигнат целите си, какво точно очакват от кандидата, какви са правомощията му и задълженията и т.н. Колкото по-подробно толкова по-добре и за двете страни. Естествено кандидата се интересува, какво ще е възнаграждението му при изпълнение на поставените цели и задачи, ще има ли допълнителни стимули, какви други привилегии ще ползва и т.н. и т.н. Дотук не съм видял нищо което да ми напомня за по-горе описаните процеси или поне за първата част, които протичат в така наречената пазарна икономика.
    Аз лично не бих подкрепил нищо преди поне да прочета, доста конкретно за какво става дума в същност, кой за какво се бори и как смята да го постигне, чак като се ориентирам ще преценя дали и как бих дал подкрепата си за каквото и да е, пък после че и най добрият план ще се обърка е ясно.
    Ентусиазма ми се изпарява, като продължавам да гледам ,как българският пчелар само мрънка и се оплаква и нищо не предприема за да си защити интересите и чака да дойде „Дядо Иван” пак да го осводи от робството, ама тоя път няма да стане, по скоро преди това ще се върнат турците.
    Този пост е редактиран от Тони; 14.11.2014 в 01:06.

Наблюдател
    Регистриран
    10.01.2014
    Аз виждам нещата така. Независимо колко пчеларски организации има 1, 5, 10 ... Всички те трябва да защитават интересите на пчеларите заедно, а вече коя пчеларска организация по какъв начин ще привлича членове, тя сама да реши, както и пчеларя сам да избере в коя да членува.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Цено Ценов Виж публикацията
    Аз виждам нещата така. Независимо колко пчеларски организации има 1, 5, 10 ... Всички те трябва да защитават интересите на пчеларите заедно, а вече коя пчеларска организация по какъв начин ще привлича членове, тя сама да реши, както и пчеларя сам да избере в коя да членува.
    Множеството пчеларски организации трудно се манипулират от администрацията.По-големи са разходите за корумпиране на множество от колкото на един "лидер".Не дай Боже някой да се окаже неподкупен и честен и пропадат замислите на администрацията.За това е и натискът за окрупняване и обединяване.След като се създаде единна организация неудобните ще бъдат изключени и ще им се забрани да пчеларстват.Следващата стъпка на администрацията ще е чрез благовидни предлози да бъде ограничен броя на пчеларите и да остане един или малка група "професионални пчелари" които лесно да бъдат иднудвани от администрацията. Корупционният натиск е в основата на обединения, окрупняване и т.н.Трябва да се усвоят "едни пари" и нещо да "капне" за администрацията.
    Администрацията у нас е функция на корупцията.Ако не е така всяко правителство "еднодневка" няма първо с назначаване на свои хора да се заема.А правителствата ни ще стават все повече "еднодневки" докато не се проведе "акция чисти ръце".Пример : Италия преди подобна акция и днес.Всяка държава си има "мафия" и се бори с нея. В България мафията си има държава и се възползва от собствеността си.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 48 от 64 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •