Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 69 от 149 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 681 до 690 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Потребител
    Регистриран
    11.10.2011
    Пчеларски район
    Варна,Добрич,Шумен
    В момента се работи по финализирането на нашия български текст етикет. На MAQS кошер лентите трябва да бъдат на разположение на пчеларите до юли 2014 година.
    Мед Market БГ ЕООД
    Райна Knjaginia # 3, Ловеч 5500,
    България
    имейл: honeymarket.bg@gmail.com
    телефон: 00359 (0) 89 8555955

Потребител
    Регистриран
    11.10.2011
    Пчеларски район
    Варна,Добрич,Шумен

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Във Феисбук, в една от групите е качен много интересен материал. Доста интересни неща пише за препаратите с който се третират пчелите.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    Във Феисбук, в една от групите е качен много интересен материал. Доста интересни неща пише за препаратите с който се третират пчелите.
    Поздрави за колегите scutellator за статията и bobi mitrev , че ни я показа.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    Е това не е ли статията на скутелатор? Мисля, че я има тук във форума ако не цялата то поне част от нея.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Някъде четох че след третиране с оксалова киселина,меда в питите бил кристализирал? Тази година за първи път третирах с ОК.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Благодарности и от мен.Колега скутелатор,скоро разговарях с главната лаборантка на БАБХ в Бургас и обсъдихме набързо ОК.Тя не беше запозната за употребата й в пчеларството,но сподели следното - много добър дезинфектант е,не е необходимо да се ползва доза от 70гр. вместо 35гр.(независимо от целта) тъй като ефекта е еднакъв.Това се дължи на специфичните свойства на киселината.Говорихме и за оксалатите,което тя потвърди,но каза,че за да оказват влияние,трябва да се разтворят в голямо количество вода,което дори и при 100% влажност в кошера не би било достатъчно.
    Обсъждахме и въпроса с полезната флора в кошера и самите пчели.Нейното мнение е,че при наличието на разработени пробиотични продукти за пчели,би било добре да се ползват,след като се ползват киселини в кошера.Интересно ми е какво ти е отношението към пробиотиците и засичал ли си някъде информация дали оказват влияние върху акара?В статията не коментираш етеричните масла(може би не ги ползваш),но напоследък попадам на материали,които показват над 90% очистване от акара с масло от канела.Чудя се дали на някой му е хрумнало да забърка една смес от канела на прах,малко брашно и пудра захар и да види ще стане ли сладкиш или няма да стане.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Чудя се дали на някой му е хрумнало да забърка една смес от канела на прах,малко брашно и пудра захар и да види ще стане ли сладкиш или няма да стане.
    Прочети постингите на колегата мисля ,че той използва канелата и го беше написал.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Аз също почнах да я ползвам,но това е за питката(за подхранване).Интересува ме дали някой е ползвал канелено масло и евентуално да е импровизирал с канела на прах в борбата с вароатозата.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Канелата на прах няма много общо с тази на етерично масло. Знаеш ли аз слагах канела на прах в сиропа заради кумариновата киселина в канелата, веднъж реших да пробвам за по-лесно вместо канела на прах да сложа етерично масло от канела. Канелата на прах на практика е неразтворима във вода, разтваря се донякъде с помощта на лецитин.
    Та като използвах маслото от канела кошерите (но не всички) реагираха много остро. Не им хареса, нещо като репелент се получи, щом още подушваха сиропа и почваха да бучат. Може точно поради това да има някакъв ефект подобен на тимола в спирт, но не съм гледал за ефект срещу акара.
    Винаги може по-добре.

Страница 69 от 149 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •