Във Феисбук, в една от групите е качен много интересен материал. Доста интересни неща пише за препаратите с който се третират пчелите.
Във Феисбук, в една от групите е качен много интересен материал. Доста интересни неща пише за препаратите с който се третират пчелите.
Някъде четох че след третиране с оксалова киселина,меда в питите бил кристализирал? Тази година за първи път третирах с ОК.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=TetKYBiixyU Във този клип от 1ч:8минути се казва това че оксаловата предизвиква по бързото кристализиране на меда.
Здравеите на всички.Да споделя и аз първото ми третиране с ОК киселина.Третирах по рецепта на Скутелатора/специални благодарности към него за споделената информация и опит/. В неделя чрез накапване третирах вички семейства, вчера отидох да проверя какъв е резулта и установих че, подмор на пчели няма, а на акар по десетина на лист.
На края на статията е:синт. акарициди.pdf
Напълно съм съгласен.Аз също мисля,че баланса във всичко е ключа към успеха.Проблема е,че третирайки за акара ние ежегодно разрушаваме този баланс.В природата няма такава химия и оцеляването на семейството е функция от генетичните качества на пчелите.Всяка ползвана киселина реално има действието на антибиотика - унищожава както патогените,така и полезната флора.На практика се извършва дезинфекция(нещо като фумигация) на кошера.Не казвам,че съм против ползваните киселини в пчеларството(аз също ползвам),но би било добре ако има начин този "страничен ефект" да бъде смекчен.Мисля,че пробиотиците биха компенсирали това отклонение.Трябва практика ,наблюдение и известно време за да се провери това.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))