Не мислите ли че слагате пак каруцата пред коня ?
Да погледнем по-просто на нещата. Какво всъщност сте направили до момента ? Пуснали сте обява за работа мениджър на фирма. Потенциалният кандидат като прочете обявата първо преценява дали отговаря на условията и изискванията, които са обявени, след като реши, че може би става, проучва фирмата, каква е, откъде е, с какво се занимава, чия собственост е и т.н. След това си праща CV. Във фирмата пък като получат само 2 сивита, викат всички кандидати на събеседване. На събеседването се уточняват конкретни въпроси като с какво точно се занимават, за какво се борят в краткосрочен и дългосрочен план, как мислят да постигнат целите си, какво точно очакват от кандидата, какви са правомощията му и задълженията и т.н. Колкото по-подробно толкова по-добре и за двете страни. Естествено кандидата се интересува, какво ще е възнаграждението му при изпълнение на поставените цели и задачи, ще има ли допълнителни стимули, какви други привилегии ще ползва и т.н. и т.н. Дотук не съм видял нищо което да ми напомня за по-горе описаните процеси или поне за първата част, които протичат в така наречената пазарна икономика.
Аз лично не бих подкрепил нищо преди поне да прочета, доста конкретно за какво става дума в същност, кой за какво се бори и как смята да го постигне, чак като се ориентирам ще преценя дали и как бих дал подкрепата си за каквото и да е, пък после че и най добрият план ще се обърка е ясно.
Ентусиазма ми се изпарява, като продължавам да гледам ,как българският пчелар само мрънка и се оплаква и нищо не предприема за да си защити интересите и чака да дойде „Дядо Иван” пак да го осводи от робството, ама тоя път няма да стане, по скоро преди това ще се върнат турците.