Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Добре - ти какво направи за пчеларите? Готов ли си да се жертваш и да ги поведеш? Или и ти също като другите си мислиш, че НЯКОЙ ДРУГ трябва да го направи, но този друг трябва да споделя ТВОИТЕ ЛИЧНИ възгледи.

...
Матеев, всички знаем какво направи ти и само заради това ще ти отговоря на въпроса, защото знам че си отделил време, средства и усилия.
Готов ли съм да се "жертвам"? Не, не съм. Защо? Защото:
1. Не съм достатъчно компетентен.
2. Нямам необходимите средства (защото всички знаем, че това е една ЛИЧНА инвестиция).
3. Не мога да си го позволя като време - малки деца, възрастни родители и т.н.
Какво съм направил аз за пчеларите? Опитах се многократно да ги събера на едно място и да им дам възможност да си говорят, да споделят, да са някакво макар и неформално общество. Нещо, което по моите наблюдения е било по-скоро изключение.

Не съм съгласен с теб, че трябва да се издигне вожд и всички да се подредят под него. Според мен по-правилно и по-реално е да се започне от долу нагоре.
Малки кооперативи - да речем на селски принцип, общински, областни и НППО. По един лидер на всяко ниво и така даже има шанс НППО да е угодна "на всички". Може да се окаже, че Бай Гошо-водното от с. Кацелово, е най достоен за лидер на НППО.
И ето какво бих направил АЗ. Бих участвал в селкооп "Мед и Масло с. Долно Абланово" и да, бих бил техен представител в Общинската структура. След 4-5 години (ако ставам) и в областната, след 4-5 и НППО... Така ги виждам аз нещата. Мисля, че това е и един от малкото начини в тази организация да има "членска маса", а не вожд на мъртви души.
Това е моето мнение и не сматам, че то е най-правилното!