Не мога да разбера какво сте се захванали с тази програма като удавник за сламка. Нима не можете сами да си направите отводки? Добре знаете, че точки дават ако вземеш и кошери и отводки. Уж програмата е за обновяване на кошерите. Това си е жива дискриминация. То е така направено, че за да получиш кошери трябва да си некадърен да си направиш отводки. Какво като си минал 1000 часа курс на маса. Без достатъчно практика няма смисъл.
Според мен единственото, за което има смисъл да се кандидатства само за анализ, защото с парите, които сега давам за анализ, ще мога да си проверя повече показатели. "Лекарствата" ми струват точно 106лв за 100 семейства (1кг тимол и 1кг ОК) и не си цапам меда и питите с разните му пестециди със съмнителен ефект. Отводките мога сам да си направя, а кошерите ... те моите кошери ги изхвърлиха от програмата, заради личностни конфликти, нищо, че и тези дето ги изхвърлиха също ги ползват това си е жива дискриминация към всички, които са решили да работят с 8-рамкови кошери или тези които не са от дърво..Пък дори и да реша да кандидатствам, след като не съм участвал предните години не получавам точки - пак дискриминация. Даването на всички пари за реклама само на еднаорганизация също е дискриминация. Още повече, че всички вече знаят, че ефекта от това популяризиране, така както се преви е = 0. ама евно тук трябва да се намесят прокурорите, защото нещо смърди тука. Или като цяло тази програма не е направена за пчеларите, а за определен кръг от хора, занимаващи се с усвояване на средства, още повече, че много от бенефициентите са "много доволни" от качеството на получените майки, отводки и кошери. На практика се получава така, че участниците в програмата харчат много повече средства след това за да спасяват тези семейства, които са купили по програмите.