Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес беше студено и използвах момента да преместя кошерите и да нивелирам плочките, защото се бяха разместили след наводненията и кошерите се бяха наклонили на всички страни.
    Сега трамбовах хубаво с пясък и мисля че вече няма да мръднат, а дано следващата година да не блато в двора. Бяха тежки което е добре няма да ги мисля зимата за храна. Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCI0227.jpg
Прегледи:      266
Размер:	224.2 KB
ID:	2378

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Браво, добре ти изглеждат кошерите но от тези ламарини зад тях през лятото няма ли да се отделя много горещина?

п.п. стойките са ти без "пети" което според мен при евентуално преместване напред, назад си е проблем, а не се знае кога какви маневри ще се наложи да правиш с тях...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не им е топло, на 2.50м. са от ламарината и не напича до тях, а не са се и оплакали По цялата дължина на ламарината има ягоди а те не обичат жегата и на тях нищо им няма.
    А пети не съм и сложил защото така реших, за сега не ми е проблем.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Днес беше студено и използвах момента да преместя кошерите и да нивелирам плочките, защото се бяха разместили след наводненията и кошерите се бяха наклонили на всички страни.
    Сега трамбовах хубаво с пясък и мисля че вече няма да мръднат, а дано следващата година да не блато в двора. Бяха тежки което е добре няма да ги мисля зимата за храна. Щракнете върху изображението за по-голям размер

Много ми харесват кошерите ти и аз мислех по едно време да слагам железни стойки,но комшиите са ми цигани.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Браво Ники мераклииска работа дано другата година като се прибера окончателно в България и аз наи накрая да си оправя пчелина както го виждам в мечтите си.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    По принцип "петите" на стойките са им най големия проблем - преди няколко месеца ми трябваха 400 пети, купих 1 лист ламарина за 50 лева, само за нарязването му с гилотина на 7 сантиметрови ивици ми взимаха 90 лева !!!!! та се наложи да ги дооформям с флекса което си е жива мъка ....

Наблюдател
    Регистриран
    11.09.2014
    Пчеларски район
    Шумен
    За това вземаш шина с размера на винкела или по голяма и я нарязваш или с флекса или на гилотина. Но вместо да режеш ивици от ламарина шината е готова ивица. най лесно става ако имаш стойка за флекс със водачи тогава само правиш срезовете и сменяш дисковете.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията

Аптека!!!А двата мишебрана щом са си легнали значи са почистили от гадове.
    Поздрави за труда.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Аптека!!!А двата мишебрана щом са си легнали значи са почистили от гадове.
    Поздрави за труда.
    Мишепредпазителите са 3 броя и не могат да смогнат на гадове, по цял ден влачат мишки и са станали квадратни. Един ден броих на старата котка и донесе 15 мишки.
    Тия дни трябва да прередя и другите 2 реда с кошери и да подготвя 4ти ред за евентуалните отовдки ако мине всичко наред зимата и почвам да правя магазините и рамките.
    Също съм решил на няколко места в пчелина да забия по 1 кол и да направя на него някаква геометрична фигура да се ориентират по лесно защото аз обичам всичко да се подредено а на пчелите не им допада.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •