Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 361

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    09.10.2014
    Пчеларски район
    гр.Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Първо трябва да разберем дали струва 1000 лева.
    Видео наблюдението е втора защитна линия. Не може да бъде основна охрана. Твоята система или друга подобна си остава необходима.
    Фалшиви повиквания има винаги мисля, че по този въпрос спор няма. Всяка аларма може да се неутрализира и по този въпрос спор няма. Така, че да можеш да погледнеш си е голяма екстра, но въпреки това определено 1000 лева няма да дам.
    Сарас дай да видим как ще стане по същество номера да мога да гледам когато си поискам без да навъртам огромен трафик , защото мобилните нетове са ограничени по скорост след определен трафик? После ще помислим за захранване. Записващо устройство принципно не е необходимо. Има възможност да се пуска захранване на камерите когато си поиска човек през GSM дайлера който така или иначе ще го има, само камерата евентуално трябва да е настроена така, че при подаване на захранване всичко да се случва без допълнителна намеса.
    Здравейте виждам че имате проблем с преноса на данни и по точно с интернет трафика .Преди време и аз го имах същия проблем но ме светнаха.Сега пренасям интернет на голямо разтояние без проблем от вкъщи до обекта ми които се намира на 18 км доказано е че може да се пренася по този начин интернер дори до растояние на 40 а дори и на 50 километра ,ако пчелина ви е в този диапазон и месноста не е много пресечена с дирекна видимост може да го направите с антени ,малко се ускапява но определено си заслужава аз пробвах с мобилен нищо нестава сега спокоино си гледам апи камера .

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati

Видео наблюдение на пчелин

Цитат Първоначално публикувано от vasill83 Виж публикацията
    Здравейте виждам че имате проблем с преноса на данни и по точно с интернет трафика .Преди време и аз го имах същия проблем но ме светнаха.Сега пренасям интернет на голямо разтояние без проблем от вкъщи до обекта ми които се намира на 18 км доказано е че може да се пренася по този начин интернер дори до растояние на 40 а дори и на 50 километра ,ако пчелина ви е в този диапазон и месноста не е много пресечена с дирекна видимост може да го направите с антени ,малко се ускапява но определено си заслужава аз пробвах с мобилен нищо нестава сега спокоино си гледам апи камера .

Малко позабравена във времето, но навярно винаги актуална тема в Българското мило, родно пчеларство - как да си охраняваме пчелините от вандали

Би ли споделил как се прехвърля сигнала с антена на по-голямо разстояние и какво захранване ще е необходимо.

Последно време се насочвам към варианти с ловни камери и съм си харесал този вид http://www.ebay.com/itm/12MP-Ltl-631...item41906f2bcd, но си мисля, че с IP камери би било по-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Още преди 10 години прехвърляхме сигнал на голямо разстояние -20-30 км. при пряка видимост. Използвахме Cisco бриджове на 2.4 GHz и 24 dB антени. Мощноста на устройствата беше малка - само 50 mW. В днешно време има много по-добри. Просто си купувате 2 броя LongRange WiFi устройства с функция Brigge и вместо стандартните малки антенки включвате 2 големи 24 dB антени. Лъчът на тези антени е много тесен - доколкото си спомням само 5-6 градуса. За да "уцелите" отсрещното устройство се нуждаете от мощен бинокъл.

За да увеличите мощността (и разстоянието) можете да си купите и мощни усилватели на 2.4 GHz:
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...fier+2w&_frs=1

На линка съм дал 2W устройство, но се продават и по 4-5 или дори 10W, само че цената е доста по-солена:
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...fier+8w&_frs=1

Ето и антените, които ползвахме едно време:
    http://www.ebay.com/itm/SchifferTec-...item3a650a3b1e

Ако се ползва мощен усилвател и добра остро насочена антена (с много децибели), то тогава на майтап могат да се постигнат и 100 км. Както вече казах, единствено важна е ПРЯКАТА ВИДИМОСТ. Тя е задължителна, защото на такива честоти радиовълните не могат да заобикалят баирите. И още нещо - колкото е по-голямо разстоянието, толкова по-високо над земята трябва да е разположена антената. Това пък е заради един друг ефект, който няма смисъл да го описвам. Просто ми повярвайте - нужни са кули с височина 10-20 метра или покрив на висока сграда.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ....
    Ако се ползва мощен усилвател и добра остро насочена антена (с много децибели), то тогава на майтап могат да се постигнат и 100 км. Както вече казах, единствено важна е ПРЯКАТА ВИДИМОСТ. Тя е задължителна, защото на такива честоти радиовълните не могат да заобикалят баирите. И още нещо - колкото е по-голямо разстоянието, толкова по-високо над земята трябва да е разположена антената. Това пък е заради един друг ефект, който няма смисъл да го описвам. Просто ми повярвайте - нужни са кули с височина 10-20 метра или покрив на висока сграда.
    Това е вярно като правило, но има и изключения! Едно от тях е, когато няма пряка видимост, но има остри скали или върхове по трасето, които отразяват лъча и практически работят като ретранслатори. Имах щастието да да работя по един проект за осигуряване на Интернет на връх Мусала - до БЕО "Мусала" - станция на ИЯИЯЕ. Началото го поставихне през 2001г с по един GSM модем и скорост 9,6Kb на CSD. Сесия се правеше веднъж в денонощието и се сваляше цялата натрупана за деня информация от уредите в Атомния център на БАН.
    Но както се казва - апетита идва с яденето. След няколко години от БАН решиха, че им трябва широк канал и поискаха да направим връзка 1Mb до там. Беше истинско предизвикателство, защото симулацията върху цифрова карта показа, че лъча от Мусала попада на около 15км зад София. И именно с остронасочени сателитни чинии и мощни усилватели долу и горе и ползване на отразени сигнали успяхме! Връзката работи и до сега! А разстоянието надхвърля 60км!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това е вярно като правило, но има и изключения! Едно от тях е, когато няма пряка видимост, но има остри скали или върхове по трасето, които отразяват лъча и практически работят като ретранслатори. Имах щастието да да работя по един проект за осигуряване на Интернет на връх Мусала - до БЕО "Мусала" - станция на ИЯИЯЕ. Началото го поставихне през 2001г с по един GSM модем и скорост 9,6Kb на CSD. Сесия се правеше веднъж в денонощието и се сваляше цялата натрупана за деня информация от уредите в Атомния център на БАН.
    Но както се казва - апетита идва с яденето. След няколко години от БАН решиха, че им трябва широк канал и поискаха да направим връзка 1Mb до там. Беше истинско предизвикателство, защото симулацията върху цифрова карта показа, че лъча от Мусала попада на около 15км зад София. И именно с остронасочени сателитни чинии и мощни усилватели долу и горе и ползване на отразени сигнали успяхме! Връзката работи и до сега! А разстоянието надхвърля 60км!
    Ако можеш да дадеш насоки как става номера с отразяването на сигнала ще ми бъде от голяма помощ.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ако можеш да дадеш насоки как става номера с отразяването на сигнала ще ми бъде от голяма помощ.
    Ами насоки..... то си е магия! Има го описано в учебниците по разпространение на електромагнитните вълни, но е игра на лотария. Спомените ме върнаха към снимки от ония времена как насочихме чинията
    .Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Photo0003.jpg
Прегледи:      254
Размер:	49.0 KB
ID:	3763Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Photo0006.jpg
Прегледи:      254
Размер:	36.8 KB
ID:	3766
    Снимките са от лятото на 2003г
    Този пост е редактиран от tsc1; 19.03.2015 в 08:50.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Понякога имам чувството, че живеем в някоя държава от мътния ъгъл на Африка. Маймуни се катерят по стълбовете и за 2 лева ти нанасят щети за няколко стотин. Всякакви изпълнения и седиш и се чешеш умно...това истина ли е или сънуваш...
    А защо изобщо е нужен интернет - маймунките замъкват ВСИЧКО което намерят и трябва да пазим ВСИЧКО което имаме. Може и да не им трябва, но за спорта...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •