Матеев до голяма степен е прав за Ефио чипа за конкретната ситуация свързана с нощното виждане, камерите до преди година, две бяха най-доброто решение.Вярно, че прекали с възхвалата на тези камери и подходи твърде емоционално, поради което изгубих интерес от диалога.Бъдещите аналогови стандарти, които вече пазара налага са HD-SDI, HD-CVI и най-новият AHD.Тези стандарти предлагат до full hd 2mp (1920x1280) качество на картината.Освен това ползват и новите cmos сензори от клас EXMOR.Лично аз нямам намерение да ползвам аналогови камери без значение технологията, а съм се спрял на IP камерите и интелигентните решения свързани с това.Освен по-добрите от Ефио чиповете от клас Xarina imx222, Ip камерите могат да участват в различни решения, като това да ви изпращат емайл,смс,обаждане на gsm и други интересни решения.Дори е възможно да се вържат безжично сензорите на колегата TSC1 без посредник/модул с една Ip камера ,която при активиране на сензора да сигнализира и представи директна картина от мястото.
Ако имам възможност напролет мога да помогна на не повече от 20 колеги(само за пчелари е валидно).Виждам, че повечето колеги нямат възможност за скъпите решения, които се предлагат.Затова съм склонен да проектирам иконимична, с много ниска консумация на електроенергия видео система срещу бартер за отводки например.Предимство имат колегите от областите Стара Загора и Сливен, защото са ми най-удобни като разтояние.