Забравих да кажа - човек не трябва под никаква форма да се докосва до кошера или до някой лост по време на измерването. Кантарите са много чувствителни и от дребните вибрации показанията им непрекъснато се променят с голяма скорост, шарейки в диапазона +/-200-300 грама. Ако искаме точно измерване с дискрета 10 или 20 грама трябва кошера да бъде оставен да виси на някаква греда поне 10-15 секунди, докато кантара се успокои.
При мене висящата над кошера греда я държат двама човека, но това предизвиква непрекъснати малки клатения и показанията на кантара непрекъснато мърдат. Именно поради тази причина и аз мисля за някакви стойки, на които гредата да стои неподвижно.
Повдигането на кошера също трябва да се осъществява от някакво устройство, което след повдигането да се остави неподвижно без да го докосва човек. Може да ви се струва смешно, но засега в главата ми се върти идеята за повдигащо устройство да използвам автомобилен крик. Малък е, лек е, преносим е, лесно се повдигат над 100 кг, осигурява необходимите 10 см повдигане и след това сам си държи позицията без да го докосва човек.
http://el-instrumenti.bg/Крикове-Хид...ти-цени