Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 47 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 465
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Какви точно PVC профили имаш предвид?
    Винтовете са сложени, за да има време да стегне лепилото. Не разчитам много на тях да държат конструкцията.
    След завиването им, са изцяло покрити с лепило. Всички фуги, надки и дупчици са също запечатани с лепило.
    Целият кошер е минат на 2 ръце с грунд на водна основа, въпреки че гладките стени НЕ поемат и НЕ задържат лепкавият грунд.
    В следствие на грундирането, разходът на боя е смешно малък.
    Извинявай, ходих до МЕТРО и малко се забавих.(сега качвам клипа на количката)
    PVC профили има във форми Г П Р F C B I Т поне тези съм виждал.
    Тези профили от метал можеш да ги замениш със същите от PVC без проблем.
    Винтовете са с много слабо покритие и през него избива ръждата след време.
    Пробвай с няколко пластмасови различни видове и ако не ти харесат не вземай повече.
    Аз мисля, че с PVC-то ще стане много по-добре.
    Пробвай...става дума за стотинки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    ето ги и моите нуклеуси в "панелка" по 10
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMAG0023.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Забравих да кажа - с C-200 са залепени и всички останали детайли на нуклеуса. Навсякъде, където има допиране на детайл до детайл, предварително има нанесен и тънък слой C-200. Ако лепилото е течно и гъсто, нанася се с шпатула. Другия вариант е да го разредите малко повече и да го пръскате със спрей. Пробвах и двата варианта - получава се великолепно. Важното е само слоя да е тънък, иначе лепилото излиза извън цепнатините, разширява се и става голяма цапаница и грозотия.
    Вчера правих разни експерименти с фибран и Ц-200 и днес установих, че лепилото е изсъхнало само по краищата където има достъп до въздуха. Като се замислих по средата на залепените детайли, особено ако са с по-голяма площ лепилото се "чувства" като в тубичката - пластмаса от всякъде и липса на достъп до въздух. Матеев, ти на кой производител лепило ползва и сигурен ли си, че то съхне не само по края?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ползвах C200 в началото, но после шефа на дърводелската работилница го смени с някакво друго, след като си направи екперимент с 5-6 различни лепила. Мисля че съм писал за това във форума. Ако не го намериш - обади се утре да попитам какво лепило използваме за последно.

Лепилото е много важно, защото впоследствие открихме, че видиите не държат при удар. Ако нуклеуса се изтърве пълен от камиона (моите хубостници веднъж го направиха), плоскостите се измъкват заедно с видиите. Това ме принуди да купя и да слагам по-дълги и по-дебели видии. Мисля че в момента използваме 65 или 75 mm видии.

Също така на гладкия фибран лепилото не държи, и затова го надираме с шкурка. На грапавия фибран няма проблеми.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да, писал си наистина, но съм го пропуснал. Благодря.
    Това е линк към въпросното лепило което по същество представлява пяна. Аз бях сигурен, че това е най-добрия избор, но с пяната се работи доста по трудно.
    http://www.tashev-galving.com/006+SU...BE%D0%B2%D0%BE

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Гладкият фибран пробвах да го лепя с Ц-200 и за мое учудване се получи добре. Предпочитам и аз да работя с пяна, понеже е много по - бързо и лесно.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами вчера най-после открих първоизточника на тези разпенени плоскости, пък и на всякакви други плоскости. Бях пратил камиона в София със задачата да обиколи 5 различни фирми, издирени от интернет. Повечето се оказаха дребни фирми или прекупвачи, но едната от тях имаше огромен склад с огромни налични количества от всякакви видове плоскости. Явно това е фирма номер 1 от бранша, и определено при нея цените бяха най-ниски. Нещо повече - във фирмата има постоянно действуваща промоция, при която се продават разни маломерни парчета или парчета с леки наранявания на ПОЛОВИН ЦЕНА !!! Представете си голям лист 2 на 3 метра и някъде е леко дернат или леко прегънат или с отчупено ъгълче, но 99% от площта му е ПЕРФЕКТНА. И такъв лист се продава на ПОЛОВИН ЦЕНА !!! Или маломерни парчета, но разбирай метър на метър и 50 - ха-ха. И ние като невидели наблъскахме камиона с листи от промоцията. Сигурно взехме над 1000 квадрата за по-малко от 2000 лева - голяма далавера. Материала е готин и може да се използва за какво ли не - в пчеларството, в бита, в хобито, в строителството или ремонта на жилището, работилницата и т.н.

Промоционалните цени са:
    - Листи с дебелина 1mm - 1 лв./кв.м.
    - Листи с дебелина 2mm - 2 лв./кв.м.
    - Листи с дебелина 3mm - 3 лв./кв.м.
    - Листи с дебелина 4mm - 4 лв./кв.м.
    - и така нататък до дебелина 20mm.

Ето и линк към фирмата: http://www.tuplex.bg/
    Вървете и си купете промоционални листи от разпенено PVC, докато не са се свършили. Въпреки че не знам дали някога ще се свършат. Фирмата работи с такива огромни количества, щото винаги ще има някакви листи чукнати или леко повредени при транспорт например.
    Днес бях във фирмата и понапазарих. Отношението беше прекрасно. Успях да си намеря подходящи парчета и съм доволен. Утре започвам да кроя режа лепя и т.н.

Наблюдател
    Регистриран
    27.01.2013
    За да не се раздува толкова много ползвайте полиуретаново лепило за дърво което е течно, а не е като пяната.

Наблюдател
    Регистриран
    27.01.2013

Малко снимки

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка0202.jpg
Прегледи:      1893
Размер:	131.3 KB
ID:	2325Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка0204.jpg
Прегледи:      1886
Размер:	140.7 KB
ID:	2326Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка0205.jpg
Прегледи:      1895
Размер:	106.0 KB
ID:	2327

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Супер.Как е рязан фибрана?

Страница 18 от 47 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •