Ленти Варостоп. Иначе като са избягали пчелите кошера е почти ограбен защото не бях ходил 20 дни на пчелина като бях спокоен че съм ги зазимил и си мислех че няма какво да правя на тях. Груба грешка от моя страна защото са 4 км от вкъщи пет минути път. А защо си мисля че е акара ами защото беше(преди 20дни) на 11 рамки пълен с пчели и на 4-5 рамки с пило а и входа бях стеснил на около 2-3 см. така че не виждам логика толкова силно семейство със този малък вход да бъде унищожено от нападение. Иначе другото интересно което ми се случи вчера когато започнах да вадя останалите пити с мед. на една от последните рамки намерих майката която си щъкаше свободно и какво направих в бързината. Оставих кошера отворен за десетина минути без да го опушвам като целта ми беше да влезнат колкото се може повече пчели/грабителки и след това затворих плътно кошера като мисля да го оставя така затворен за 3-4 дни. Почти съм сигурен че няма да се получи нищо по това време но така ил иначе този кошер е изгубен и това ще един вид експеримент.