Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 107 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 1063
    Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Последното третиране с ОК смятам да направя чрез накапване директно върху междурамията без да вдигам рамките.
    Гледам рецептата :"Накапване - 35 гр. ОК на 1 кг. захар +1 л. вода/5 мл на междурамие - прилага се веднъж годишно когато няма пило.
    Начин на дейстие - при облизване на пчелите една друга активната субстанция попада в хемолимфата и от там попада в акарите. Защитни средства – ръкавици."
    Но така на 1.6л. разтвор се слагат 35 гр. ОК, а на scutellator рецептата на 1л. са 35 гр. ОК.
    Да ли е достатъчно или да увелича малко ОК ?
    Увеличи на 75гр ОК
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Увеличи на 75гр ОК
    Третирал ли си така???, че ми се вижда много, аз мислех по 50гр. да слагам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Третирал ли си така???, че ми се вижда много, аз мислех по 50гр. да слагам.
    Лично аз не съм .Но съм чел ,че рецептата е (За накапване октомври месец ,когато няма пило и са на кълбо рецептата е 1литър вода 1кг захар 75гр оксалова)
    Милен Михов

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    здравеите и от мен,днес и аз направих едно третиране с ОК ,разтворена в рестилирана вода.напръсках абсолютно всички пити с пулвелизатор.понеже за пръв път третирам с тази киселина баят хубаво ги напръсках всички пити,дано не съм смачкал някоя маикадокато съм прехвърлял питите,остана ми разтворена ОК,та се чудя дали да не добавя след 20 дена малко захар да им капна по малко между рамките,но се притеснявам да не им доиде много.
    А ако третирам повече тази година този разствор да го изхвърля ли или може да се съхранява така

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от tanasko Виж публикацията
    здравеите и от мен,днес и аз направих едно третиране с ОК ,разтворена в рестилирана вода.напръсках абсолютно всички пити с пулвелизатор.понеже за пръв път третирам с тази киселина баят хубаво ги напръсках всички пити,дано не съм смачкал някоя маикадокато съм прехвърлял питите,остана ми разтворена ОК,та се чудя дали да не добавя след 20 дена малко захар да им капна по малко между рамките,но се притеснявам да не им доиде много.
    А ако третирам повече тази година този разствор да го изхвърля ли или може да се съхранява така
    Максимум 24ч може да го съхраниш и то в хладилник.Дозата за едно третиране на семейство е 50мл пръска се върху рамките и в междурамията
    Милен Михов

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2014
    Пчеларски район
    ХАСКОВО
    Рецептата на scutellator е 900 ml вода, 100 gr. захар и 35 gr. OK. Миналата седмица я изпробвах и понеже съм с мрежесто дъно още на другият ден видях резултата, имаше на картона десетки кърлежи, а бях сложил лентички преди месец. Може би ОК е по-ефективна от лентите.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2014
    Пчеларски район
    ХАСКОВО
    Сетих се още нещо,scutellatorа натъртваше ( явно за да ни го набие ), че разтвора трябва да е малко захарен ( сладък ).

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Колега kapanec,благадаря за бързият отговор изхвърлям разтвора а кошерите няма да ги отварям скоро ,дано днешното пръскане им е достатъчно

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    tanasko , любопитен съм колко кошера третира по този начин ?

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Имам 6 третирах ги всички

Страница 17 от 107 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •