Някой опитвал ли е да замени меда в питките с инвертиран сироп?
Някой опитвал ли е да замени меда в питките с инвертиран сироп?
Аз опитах , но съотношението между сиропа и захарта излезе 1:7 , 1:8 но питките пак се стичат,ако увелича още захарта питката става много ронлива и бързо изсъхва.
Скутелаторе май ти някъде беше споменал, че американците дават хлебната мая без да я деактивират (преваряват). Имаш ли такава информация, ако да - дай някой линк.
Винаги може по-добре.
Колега цезар,самия ти посочваш изследване в което една след друга са използвани следните думи : "трябва да се обясни с разрушаването му от глътъчните жлези на пчелите (Кингслей Ло, 1967), което може би показва, че за организма на пчелата този витамин не е нужен."
Твърде уклончиво и твърде старо изследване,имайки в предвид колко промени са настъпили от тогава,свързани с какви ли не изследвания,доказващи,че старите догми са пълна противоположност.Погледни пчеларството сега и го сравни с пчеларството тогава.Ако не виждаш пълния обрат в теорията и практиката,нямам какво повече да ти кажа.Хубаво е човек да не забива,а да остане отворен за нови идеи и хрумвания,колкото и откачено да звучат понякога.
Биологията на пчелата не е мръднала много през последния половин век, а това, че изследването е старо, не значи, че е правено от олигофрени. По-новите изследвания не виждам да се отличават съществено от старите като изводи за ползата от подхранването с витамин С, въпреки че вие явно виждате друго.
Я се дръж малко по-коректно и не ми изопачавай думите, ако обичаш!
Къде прочете, че "майката е напълно лишена от витамин С"? Написал съм, че (почти) не се храни с витамин С - ФАКТ. Наистина ли не правиш разлика? Или четеш думите ми като Дяволът Евангелието?
Логиката е същата, според която ти си правиш заключения, че щом пчелите може би синтезират витамин С, значи и майката го прави, въпреки че в изследванията не видях да се споменава нещо по въпроса... но "когато логиката говори, дори фактите трябва да замълчат" - шегичка.![]()
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Последното което ти показах беше от 20 март 2014 -> ЛИНК
И там ясно се казва "The results indicated that supplementing the level of vitamin C to spring nutrition (1:1suger syrup) to the colonies, increase the brood area, colony population and the workers body weight and protein"
На Български: Резултатите показват, че подхранването с витамин С и сироп 1:1 повишава количеството на пилото, броя на пчелите в кошера, теглото на отделната пчела и протеина.
Показано е и сравнението при хранене само със сироп без витамин C спрямо сироп и витамин C.
Няма място за тълкуване тук...всичко си е черно на бяло.
Първо да се извиня...бях сънен още и съм написал неясно отговора си.
От думите ти разбирам, че искаш да кажеш, че количеството е изключително малко и изобщо може да се пренебрегне.
Аз не мисля, че трябва да погледнеш цялата картинка и остави индивидуалната пчела настрани, а била тя и майката.
Коя логика е същата...аз казвам, че трябва да гледаш на цялото семейство, като на суперорганизъм, а ти вадиш извод " Я виж майката...тя витамин C не яде"
Аз си позволявам да доуточня какво се казва с по-прости думи.
Показах 3 изречения от текста, а ти си избра 2 от тях и си защитаваш тезата с тях.
Третото изречение е ключовото, което се опитах да ти обясня, че е най-важното и точно то дава яснота.
Мисля, че дадох достатъчно доказателства за тезата си, но ако имаш нещо доказващо обратното...моля...с радост ще го прегледам.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))