Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 193

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Относно кучата марка майки, които 90% от пчеларите сами си произвеждаме, не съм съгласен с мнението на Матеев.
    Ако пчеларя е в час и чете и не го мързи и развива така семейството, че то да е силно, прилага някаква технология на работа, следи за
    това да има достатъчно място в плодника за работа на майката и още и още, то кучата марка майка така ще заработи, че ще има пило от летва до летва.
    Припомнете си кой ръководи семейството - майката или пчелите.
    Дай на добър пчелар куча марка майка и той ще постигне добри резултати и обратното, дай на слаб пчелар елитна майка и няма да се намери разлика.
    Специално от мен НИКОЙ майко производител и един лев няма да получи.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Дай на добър пчелар куча марка майка и той ще постигне добри резултати и обратното, дай на слаб пчелар елитна майка и няма да се намери разлика.
    Тука според мене за елитната майка грешиш. Най-вероятно семейството ще се рои и той няма да разбере изобщо.
    Май във форума съм чел за Величко Величков, елитната майка и горския. Много се смях тогава.

добавено:
    http://pchelari.com/forum/showthread...D0%B2#post1606

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Правиш много големи инвестиции разбира се можеш да си ги позволиш дано успееш да направиш успешен бизнес но ще ти е много трудно просто защото сме в България ако беше другаде успехът щеше да ти е по лесен.Не смятам да коментирам повече но ако имах възможности и аз щях да инвестирам повече обаче с условието ,че каквото и да се получи дали ще спечеля или загубя ще ми остане удоволствието от отглеждането на пчелите .Интересно ми е дали пробвахте ремаркетата на LISON за подвижно пчеларство.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ремаркетата на Lyson бяха едно залитане. Купих ги защото се подведох от твърденията във форума, че от подвижното пчеларство има файда. Когато най-после узрях и започнах да мисля със собствената си глава, нещата започнаха да придобиват друга светлина. А когато наплюнчих молива и започнах да правя сметки, всичко се обърна надолу с главата. Много неща бих споделил тука във форума, но отношението на хората ме принуждава все повече и повече да се свивам в черупката си и да си трая. Омръзна ми да влизам във вечни спорове и да доказвам азбучни истини на хора, които не ги разбират или не искат да ги разберат. Следователно трябва да се оттегля от споровете и да започна да ги правя нещата така, както аз съм си решил. А дали съм прав или крив - бъдещето ще го покаже.

Между другото забележете - тази тема е обява за една моя продажба. Вижте на какво я направите. Аз меся ли ви се във вашите теми за продажба и вадя ли от 1000 кладенеца вода как ще го произведете това, дали ще го продадете и т.н.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Напротив тема е много хубава и това е бъдещето на съвременното пчеларство да се работи със качествени елитни майки за постигане на отлични резултати.Всички сте съгласни с мнението ,че пчеларството преди 50г ,25г и сега със всяка изминала година се променя. Факторите са много които налагат тия промени и ние ако искаме да го пребъдем в пчеларския занаят трябва да се научим да ги възприемаме и приемаме тия промени. На някой колеги им е необходимо повечко време да го осъзнаят а на други въобще няма да им стигне времето да го проумеят "НО" то си е за тях .Подозирам ,че във всички явни и скрити критики стой фактора (Завист) .Повечето разсъждават на принципа "Не е важно аз да съм добре важно е Вуте да е зле"
    Ако не можете да помогнете по не пречете.
    Милен Михов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Рамките в клипчето са подбрани и може би са направени няколко клипа, докато се сглоби един истински, който да показва идеалистичната ситуация. Какво скриха от нас:

1. При разбалансирани рамки центрофугата има склонност да изпада в резонанс, да се тресе неудържимо и ако не е стегната здраво към пода, започва да се разхожда из помещението.
    2. При скъсване на една единствена рамка парчетата от нея излитат и разкъсват и съседните рамки. На дъното на центрофугата вместо мед се получава манджа с грозде.

Рамките за такива радиални центрофуги се обтелват по СПЕЦИАЛЕН НАЧИН, който е различен от начина на обтелване на рамките за хордиалните центрофуги. При хордиалните центрофуги най-големите сили са в централната част на рамката, и там трябва да има тел, докато при радиалните най-слабото място е долната част на рамката заради отворите, които пробиват пчелите. Именно поради тази причина аз правя W обтелване, но слагам върху него и два хоризонтални тела на 2 сантиметра разстояние от горната и от долната рамка.

Още нещо - при радиалните центрофуги убийствени се явяват недобре разпечатаните пити. Един малък участък от една единствена пита да остане неразпечатан, и този участък при големите скорости се скъсва и разкъсва съседните пити.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Рамките в клипчето са подбрани и може би са направени няколко клипа, докато се сглоби един истински, който да показва идеалистичната ситуация. Какво скриха от нас:

1. При разбалансирани рамки центрофугата има склонност да изпада в резонанс, да се тресе неудържимо и ако не е стегната здраво към пода, започва да се разхожда из помещението.
    2. При скъсване на една единствена рамка парчетата от нея излитат и разкъсват и съседните рамки. На дъното на центрофугата вместо мед се получава манджа с грозде.

Рамките за такива радиални центрофуги се обтелват по СПЕЦИАЛЕН НАЧИН, който е различен от начина на обтелване на рамките за хордиалните центрофуги. При хордиалните центрофуги най-големите сили са в централната част на рамката, и там трябва да има тел, докато при радиалните най-слабото място е долната част на рамката заради отворите, които пробиват пчелите. Именно поради тази причина аз правя W обтелване, но слагам върху него и два хоризонтални тела на 2 сантиметра разстояние от горната и от долната рамка.

Още нещо - при радиалните центрофуги убийствени се явяват недобре разпечатаните пити. Един малък участък от една единствена пита да остане неразпечатан, и този участък при големите скорости се скъсва и разкъсва съседните пити.
    На мен не ми хареса усукването на центрофугата
    Е теста е по-истински от сухите тестове на LYSON
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Да де, аз затова ти давам пояснения, пък ти кое название ще въведеш в употреба си е твоя работа.
    Лично аз избягвам да употребявам българската терминология ( защото е неточна) и пак лично на мен чистопородно оплодена или инструментално оплодена майка ми звучи по-добре, отколкото "елитна".
    Смятам че с използвайки измислената от доцента терминология, ще създадеш асоциация в съзнанието на потенциалния клиент със точно тези майки (същите като неговите), но това пък от друга страна може и да е добре за теб, ако се стремиш да привлечеш вниманието на точно тази потенциална целева група.

Защо сектантите отиват да проповядват "християнството" на вярващите, ами вместо това не тропат по вратите на мюсюлманите или атеистите? Защото е по-лесно да откраднеш овцете от кошарата, когато някой друг ги е вкарал там, отколкото да си ги събираш сам от гората.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ......Защо сектантите отиват да проповядват "християнството" на вярващите, ами вместо това не тропат по вратите на мюсюлманите или атеистите? Защото е по-лесно да откраднеш овцете от кошарата, когато някой друг ги е вкарал там, отколкото да си ги събираш сам от гората.
    А не може ли просто да построиш нови съвременни и модерни кошари, и да оставиш овцете сами да избират в коя кошара да отидат? И да им предложиш на тези овце не РОБСТВО, а правото САМИ ДА ИЗБИРАТ каква трева да пасат и къде да я пасат.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Темата се превърна в бит пазар. Мисля, че това което се опитва да направи Матеев - по -добър продукт на пазара е нещо хубаво и мисля, че ще се оцени с времето. Аз също не съм доволен от настоящите предлагани майки и лично ще ми е интересно да видя изкуствено осеменени такива. Така че дерзайте!

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •