Какво като са цъфнали дъветата?
И в монтанско има цъфнали, и миналата година и по миналата имаше, това няма нищо общо с времето.
Какво като са цъфнали дъветата?
И в монтанско има цъфнали, и миналата година и по миналата имаше, това няма нищо общо с времето.
Има общо със времето в момента, но няма чак толкова голямо отношение към прогнозата за в бъдеще. Общо взето "бабини дивитини".
Хубаво е човек да се научи да разпознава знаците в природата.В природата няма бабини деветини,всичко е закономерно,но човек е загубил много способности откакто е станал "цивилизован".Същото е и при пчелите - ние си мислим,че всичко знаем,но всъщност учениците сме ние,а те са учителите,във всички отношения,включително и в личностното ни развитие.
Пред нас вчера бяха цъфнали два налъма.![]()
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Днес се разходих малко из Средна гора и искам да ви кажа, че има масов цъфтеж на диви ягоди. Тук таме е цъфнала детелина и има още 7-8 вида треви, които не познавам, които цъфтяха. Съпругата ми си откъсна и един цъфнал бял равнец. Луда работа.
Лудата работа кара пчелите да гледат пило, а това силно намалява зимните запаси, натрупани през август. И ако семейството е силно и консумира по 7-8 кила на месец при гледане на пилото, августовските запаси могат да се изпарят през септември и октомври. И да не се окаже, че такива откачалки като мене, които са правили октомврийско подхранване, ще влязат в зимата с централни пити задръстени с мед, а специалистите които ми опонираха сега май имат мед само в крайните пити. Да видим кой какви пилци ще преброи напролет..........
Зимата пак ни изненада - ха ха......
В Габрово снега само за няколко часа натрупа 30-40 сантиметра и не спира да вали. Тука на Етъра пътищата не са разринати и коли не се движат. Само за 2 часа след началото на зимата и вече изпаднахме в бедствено положение ......ха-ха......
Написах този постинг за да остане във форума като архив, че през 2014 г. първия сняг е завалял на 25 октомври.
Така е. Поправих го. Благодаря за забележката. Точно това и съм искал да напиша защото гледах датата на компютъра, но явно тази сутрин кукувица ми е изпила акъла. При мене е екшън - снега вече надхвърля 45 сантиметра. Спешно повиках част от персонала да рине, но как се изриват десетки тонове сняг. А и продължава да вали, при това много интензивно. Всички транспортни средства трябва спешно да им се смени течността в чистачките. Също така и антифриза на някои от тях, както и летни със зимни гуми. Естествено започнаха и проблеми с някои акумулатори.
Имам и коли на път, попаднали в едно или друго задръстване. Витиня в момента е задръстена от завъртял се на кофти място тир. Няма достъп до него за снегорини или влекачи, които да го измъкнат. Поради тази причина хиляди коли са задръстили пътя и някои от тях се нуждаят от помощ. Разчистването и отварянето на пътя ще отнеме поне 4-5 часа. Там имам и моя кола, но добре че е Audi Quatro и за нея няма проблем с измъкването от преспи. Ползата от това обаче не е много голяма при положение че пътя е задръстен от спрели коли, някои от които буксуват и не могат сами да тръгнат без бутане.
Абе пълна лудница....... Гледайте новините по телевизията......
Е как изненада бе г-н Матеев? МТО станцията нищо ли не показа? Тоя път даже и Емката Чолаков не беше далеч от истината... За съжаление.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))