Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 307

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Определено форума се промени!

П.С. анализа ми е след поста на Ахил.
    Колега Ахил, ти също си бил млад пчелар, освен ако не си се родил такъв.
    То човек се ражда всякакъв, но зависи какво ще развие. Да, бил съм и млад пчелар, но никой не ми е казвал, показвал или каквото и да е. Затова, че не дължа на никой нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    То човек се ражда всякакъв, но зависи какво ще развие. Да, бил съм и млад пчелар, но никой не ми е казвал, показвал или каквото и да е. Затова, че не дължа на никой нищо.
    ОК, но тук освен по-можещите, има и начинаещи, които се нуждаят от помощта им. Не бъди егоист!

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    ОК, но тук освен по-можещите, има и начинаещи, които се нуждаят от помощта им. Не бъди егоист!
    На никой няма да откажа да помогна, но не искам да ме карат насила. Не съм видял необходимост да помагам, не съм го направил. А това дали съм егоист? Всеки може в даден момент да бъде егоист. Зависи от ситуацията. Както виждаме всички, един е такъв, друг е друг. И на мен не ми харесват някои, но не им го казвам - просто чета и си вадя изводи за всеки, както и всеки за мен.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мдаааа. Както казват хората всеки е башка "луд". Всеки е прав за себе си. Да разбират ли хората, че когато ти искат съвет за помощ, ти би им помогнал, само ако успеят да те убедят, че им е нужна такава?

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Мдаааа. Както казват хората всеки е башка "луд". Всеки е прав за себе си. Да разбират ли хората, че когато ти искат съвет за помощ, ти би им помогнал, само ако успеят да те убедят, че им е нужна такава?
    Извинявам се, че не сме по темата, но да отговоря и тук. Няма нужда да ме убеждават. Аз ще преценя дали има нужда да се помага или не.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Трябваха ми 3-4 зими и много загубени пчели за да стигна до извода на проба-грешка, че подхранване с питки януари и февруари не е добре. И в крайна сметка споделям принципа на Матеев - око да види ръка да пипне. Може да си извлечеш много повече полза и много повече поуки и знания ако платиш цената за това.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Трябваха ми 3-4 зими и много загубени пчели за да стигна до извода на проба-грешка, че подхранване с питки януари и февруари не е добре. И в крайна сметка споделям принципа на Матеев - око да види ръка да пипне. Може да си извлечеш много повече полза и много повече поуки и знания ако платиш цената за това.
    Аз мисля, че всеки тук пише след даден опит не просто самоволни съчинения.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2013
    Аз практикувам така и друкпът съм го споделял.На пчелина в балканския район пашата свърщва по-рано и пчелите са гладни с недостатъчно запаси и давам захарен сироп от началото на август до края на месеца .После инвертиран сироп до края на септември.На този пчелин слагам питки без протеин ЗАДЪЛЖИТЕЛНО около коледа и така до края на февруари и там решавам дали да мина на течна храна.Полския пчелин е почити винаги добре запасен с достатъчно медови запаси.Там около коледа също слагам питка наречена от доста колеги спокойствие.Наблюдението ми е,че невземат питките веднага а след известен период от време тоест медовите венци там са големи и нямат нужда от тази храна която им подавам в момента.Но тази година пчелните семейства са доста силни и трябва да се внимава с медовите запаси и времето е топло,за да няма изненади.Иначе използвам готова храна,немска много съм доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    И аз имах познат, мой ученик. Който започна да храни декмври, независимо от моите възражения. След 3 години, откри, че това е грешка.Тестото поема влагата, стича се и задушава пчелите! Имам отводки на 3-4 пити с около 4-5 кг мед и ги подхранвам февруари и пак са Живи!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Тестото поема влагата, стича се и задушава пчелите!
    Зависи каква е питката! Българските, всичките не са подходящи за зимно хранене. Аз бягам надалеч от меки питки, които като ги оставиш малко на слънце стават на чорба. Правилната консистенция е питката да може да се реже като пластелин на филийки при температура около 25-30 градуса и да си запазва формата.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •