Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 315

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Не се отваря!
    Не се отваря защото това не е линк към тема, а линк от някакво персонално търсене със Search. Това търсене създава временна страница, която после форума изтрива от кеша. Когато някой иска да публикува линк, трябва да дава линк към оригиналната тема.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,хубаво коментирате количеството на акара,но нищо не казвате за пчелите.За да се е излюпил толкова акар,означава,че толкова пчели са нефелни и съответно с по-голям риск да развият някаква болест.Имате ли безкрили пчели,умрели разпечатани оформени какавиди,деформирани пчели?Смятате ли,че тази степен на опаразитяване не заплашва семейството през зимата?При мен също имаше акар и комбинирах пръскане с ОК,а последното беше Апифит с Нозевит,отделно скоро ще им сложа тимол на кристали в чорапче до пролетта.Ако пръскането с Апифит се отразява на акара,смятам да го включа по-често наместо пушалка.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Е, поне не се скарахме. Значи имаме напредък..........

На мене ли така ми се струва, или наистина вечерната ракия влияе на качеството на постингите?
    Блага ракия железни врати отваря!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Колеги,хубаво коментирате количеството на акара,но нищо не казвате за пчелите.За да се е излюпил толкова акар,означава,че толкова пчели са нефелни и съответно с по-голям риск да развият някаква болест.Имате ли безкрили пчели,умрели разпечатани оформени какавиди,деформирани пчели?Смятате ли,че тази степен на опаразитяване не заплашва семейството през зимата?При мен също имаше акар и комбинирах пръскане с ОК,а последното беше Апифит с Нозевит,отделно скоро ще им сложа тимол на кристали в чорапче до пролетта.Ако пръскането с Апифит се отразява на акара,смятам да го включа по-често наместо пушалка.
    Това, че на 15 000 пчели са паднали 1000 акара не знам дали е проблем. Дори и да ги отпишем тези 1000 пчели кошера си е пак един от най-силните ми. Не мисля, че сме оспамили темата, акара и запасите са най-важни за презимуването. В понеделник ще направя клип с прегледа на същия този кошер и ще коментираме. Освен това ще го третирам и очаквам поне 400-500 акара да паднат още.
    До капанец, другия пепарат е течен флуметрин, но третирането ми е нестандартно на мой риск и затова няма да го коментирам.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Бъди сигурен, че е проблем на всяка 15 пчела да е паднал 1 акар. Все пак ,отчиташ само падналите акари. Ами тези които са в пилото или пък върху пчелите, но не им е подействало третирането? То тогава съотношението ще бъде не 15:1, ами 5:1.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Това, че на 15 000 пчели са паднали 1000 акара не знам дали е проблем.
    Това, че в един милионен град има един болен от холера, един от чума и един от бяс дали е от значение. А не е задължително и тримата да са - може и само по един от тримата.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не е същото. При липса на пило е все едно болния е изолиран и или оздравява (при последното третиране) или умира преди да бъде пуснат от изолатора (да започне пилото).

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не е същото. При липса на пило е все едно болния е изолиран и или оздравява (при последното третиране) или умира преди да бъде пуснат от изолатора (да започне пилото).
    Ти дай да ти кихна в лицето и пак ме изолирай. В случая за каква изолация говорим. Паднали са няколко - други ще ги сменят и толкоз - какво значат тук някакви си 1000 акара? Хаха - нещо подобно съм чувал и на друго място.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Дали?
    Ти отчиташ само акарите, но не и вирусите които те разпространяват, което е по-сериозния проблем.
    В момента не мога да ти пусна едно изследване (тъй като го нямам на този компютър), при колко акара всеки един от изследваните два вируса ( един вирулентен и един "безобиден") се превръща в смъртоносен за семейството.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •