Да, става дума да се проследи движението на сиропа.
Аз мисля, че ще бъдем изненадани и разпределението на сиропа ще е според ЕГН-то на пчелата.
Тоест според нуждите и задачите на всяка една пчела взела сироп от хранилката. (Чисто и просто размисли на глас и нямам доказателства)
Пчелата като се върне в кошера с нектар има ли приоритет какво да направи с него?
Дали да го даде на акушерките или да го пъхне в запасите.
Като ги видя наредени г*з до г*з на хранилката да ме чакат много ме радват и знаем, че пчелата е възможно да се "дресира" много бързо и лесно.
Ако има нужда от храна да чака на хранилката е напълно нормално.
Въпроса е какво прави с пресния сироп и като гледам млади пчели наредени на хранилката това ми говори, че е много вероятно да отива за изхранване на пилото. Днес ходих за няколко часа на пчелина и ме питаха защо има толкова много млади пчели на хранилката и ето го и отговора.
Аз мога да кажа дали остава значително количество захарен сироп в тенекията и без оцветител.
При мен в сиропа има добавки с отвратителен аромат и дори малко да попадне в меда то се усеща на мирис.
Вкусът е още по-зле и това ми гарантира, че няма да имам захар в меда.
Не че съм се убил от желание да продавам мед, но все пак трябва да знам какво има вътре.
Като си говорим за качество...
Абе колеги... тоя мед от Слънчоглед и Рапица ядете ли си го?
Питам защото това за мен не е мед и вкусовете не ми харесват.
Медът от тези монокултури може да си го продавате, но за ядене не струва.
Че като ще си мерите захарта в меда си мерете и вкуса.

Цитат