Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 140

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В дивата природа кой прави контрол да не се задръсти майката?

Ха-ха...... и кой слага ханемановите решетки на вярното място?

Дали наистина всички наши действия са в помощ на пчелите, или просто залитаме в една или друга посока?

Все повече започвам да си мисля, че пчелите оцеляват не благодарение на нас, а ВЪПРЕКИ нас и нашето вмешателство.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В дивата природа кой прави контрол да не се задръсти майката?
    В природата кой им налива сироп с цистерната?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    В природата кой им налива сироп с цистерната?
    Аналог на това са хилядите декари рапица, след тях хиляди декари акация, след тях липа и след тях слънчоглед - все хиляди декари. Имам такъв пчелин в Александрово, Ловешко. Ами всичко друго съм забелязал на този пчелин, но не и задръстване на майката и последващо отслабване на семействата - ха-ха. Моята роля е само навреме да сложа медовите корпуси и да дебна за роево настроение.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Моята роля е само навреме да сложа медовите корпуси и да дебна за роево настроение.
    По горе говорихме, че такива липсват. Мисля, че водим диалог в който да си разясняваме дадени неща от живота на пчелите, а не да се надприказваме. Г-н Матеев, не следите темата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Незнам дали Матеев следи темата, но определено ти си на Вие с подхранването със захарен сироп. Тоест или пчелрствш в някакъв измислен район без паша или не си подхранвл заради страх, но в крайна сметка това си е твой проблем. Не се мъчи да втълпяваш на начинаещите врели некипели, които ти си въобръзяваш.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    http://www.youtube.com/watch?v=V6eR3AZ7BJ8 - след 28-та минута е интересното, свързано с настоящата тема за подхранването.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    http://www.youtube.com/watch?v=V6eR3AZ7BJ8 - след 28-та минута е интересното, свързано с настоящата тема за подхранването.
    Аз съм на мнение че когато няма пило ( brood pheromone), тогава пчелите не събират прашец (условно). (Когато пък той е прекалено много, събирането на прашец намалява)
    Има много пчели които събират прашец като луди и правят пило като луди (на първо място мелифера мелифера, лигустика, и отчасти бъкфаст според това кой как си я селектира), когато приток на нектар няма от никъде.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Незнам дали Матеев следи темата, но определено ти си на Вие с подхранването със захарен сироп. Тоест или пчелрствш в някакъв измислен район без паша или не си подхранвл заради страх, но в крайна сметка това си е твой проблем. Не се мъчи да втълпяваш на начинаещите врели некипели, които ти си въобръзяваш.
    В едно нещо позна - да, на Вие съм със захарния сироп. Аз произвеждам МЕД, а не крушова чорба.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Еврика! Ти откри топлата вода. Само че това го обясни на този който ти купува меда.
    Апропо ти вероятно си му обяснил, а той се е направил, че ти вярва и ......
    Храненето на пчелите е тясно свързано с производството на мед, само че не в смисъла, в който ти вкарваш. Това си е наука!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •