Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 140
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В дивата природа кой прави контрол да не се задръсти майката?

Ха-ха...... и кой слага ханемановите решетки на вярното място?

Дали наистина всички наши действия са в помощ на пчелите, или просто залитаме в една или друга посока?

Все повече започвам да си мисля, че пчелите оцеляват не благодарение на нас, а ВЪПРЕКИ нас и нашето вмешателство.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Пчелите винаги го вземат. Не го вземат само в случай, че нещо са се............прецакали. Както казваш - декари градини. Ха сложи им и литрите сироп. И всичко това в плодниците.
    Аз понеже пчеларствам по този начин, мога да кажа от опит какво става когато има ограничено пространство за складиране на мед и много силна паша.
    Ще запълнят колкото пространството им позволява, и взависимост от пчелите, ще блокират пилото в някава степен (разликата между двата възможни екстремума е огромна), след което ПРОСТО СПИРАТ ДА РАБОТЯТ. След този момент ако пчелите не са склонни да блокират пилото в голяма степен, броя на пчелите в семейството нараства НЕИМОВЕРНО.

Добър начин за селекция за нисък роеви индекс. ( тези които не отлетят по клоните, без това да се дължи на някакъв друг дефект, са идеални за разплод)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В дивата природа кой прави контрол да не се задръсти майката?
    В природата кой им налива сироп с цистерната?

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Аз понеже пчеларствам по този начин, мога да кажа от опит какво става когато има ограничено пространство за складиране на мед и много силна паша.
    Ще запълнят колкото пространството им позволява, и взависимост от пчелите, ще блокират пилото в някава степен (разликата между двата възможни екстремума е огромна), след което ПРОСТО СПИРАТ ДА РАБОТЯТ. След този момент ако пчелите не са склонни да блокират пилото в голяма степен, броя на пчелите в семейството нараства НЕИМОВЕРНО.

Добър начин за селекция за нисък роеви индекс. ( тези които не отлетят по клоните, без това да се дължи на някакъв друг дефект, са идеални за разплод)
    След като спрат да работя, за което малко не съм съгласен, какво се получава? Аз знам, но да чуят, видят другите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    В природата кой им налива сироп с цистерната?
    Аналог на това са хилядите декари рапица, след тях хиляди декари акация, след тях липа и след тях слънчоглед - все хиляди декари. Имам такъв пчелин в Александрово, Ловешко. Ами всичко друго съм забелязал на този пчелин, но не и задръстване на майката и последващо отслабване на семействата - ха-ха. Моята роля е само навреме да сложа медовите корпуси и да дебна за роево настроение.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Да - допълнил си го отдолу.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Моята роля е само навреме да сложа медовите корпуси и да дебна за роево настроение.
    По горе говорихме, че такива липсват. Мисля, че водим диалог в който да си разясняваме дадени неща от живота на пчелите, а не да се надприказваме. Г-н Матеев, не следите темата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Незнам дали Матеев следи темата, но определено ти си на Вие с подхранването със захарен сироп. Тоест или пчелрствш в някакъв измислен район без паша или не си подхранвл заради страх, но в крайна сметка това си е твой проблем. Не се мъчи да втълпяваш на начинаещите врели некипели, които ти си въобръзяваш.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    http://www.youtube.com/watch?v=V6eR3AZ7BJ8 - след 28-та минута е интересното, свързано с настоящата тема за подхранването.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Незнам дали Матеев следи темата, но определено ти си на Вие с подхранването със захарен сироп. Тоест или пчелрствш в някакъв измислен район без паша или не си подхранвл заради страх, но в крайна сметка това си е твой проблем. Не се мъчи да втълпяваш на начинаещите врели некипели, които ти си въобръзяваш.
    В едно нещо позна - да, на Вие съм със захарния сироп. Аз произвеждам МЕД, а не крушова чорба.

Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •