Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 39 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 384
    Наблюдател
    Регистриран
    11.09.2014
    Пчеларски район
    Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    НЕ! Кратко ясно и точно!
    Кратко ясно и точно ви разбрах.

Наблюдател
    Регистриран
    11.09.2014
    Пчеларски район
    Шумен
    Май ще е по лесно по друг начин. Моля ви колеги ( хах станахте ми колеги, имам си нов кошер но не и пчели. Но съм ентусиаст) Дайте ми марка, за боя на водна основа ако има линк към електронен магазин още по добре.... не ме вълнува цена а да е нещо добро..... И пак благодаря ако някой помогне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от милен овчаров Виж публикацията
    Май ще е по лесно по друг начин. Моля ви колеги ( хах станахте ми колеги, имам си нов кошер но не и пчели. Но съм ентусиаст) Дайте ми марка, за боя на водна основа ако има линк към електронен магазин още по добре.... не ме вълнува цена а да е нещо добро..... И пак благодаря ако някой помогне.
    Колега Овчаров, преди това мнение има 240 други по темата писани в последните 2-3 години. Боята е ясна, трябва малко ровене и четене.

Успех с кошера и ти пожелавам догодина да ги направиш поне пет-шест!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от милен овчаров Виж публикацията
    http://www.tashev-galving.com/006+SM...+основа

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    Напукването на боята, според мен е от голяма степен наслояването на дебел слой боя (за автоемайл лак говоря). За това по-добър вариант е да се боядисва на пистолет с по редка боя.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2010
    Пчеларски район
    общ. Свищов

Наблюдател
    Регистриран
    30.07.2014
    Пчеларски район
    Плевен
    Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Купуваш безцветен водоразтворим лак на "Аквис" - 14 лв. за 750 мл.. Намираш си прах от дърводелец, който работи с шлайф за дърво. Бъркаш и получаваш много добър кит, който се поддава на шлайфане и има много добра адхезия с дървото.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от viktoroti Виж публикацията
    Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.
    Както и да китосаш все е грешно
    Ако китосаш под грунда ще падне с грунда, а ако го китосаш над него ще падне само кита и боята.
    Няма правилен отговор, но по принцип се "грундира" под и над кита.
    Контактен грунд - не ми се вярва да си успял да го намериш, много е труден и все в големи разфасовки.
    Слага се под кита за по-добра връзка.
    Проблема с кита е че се пука и отлепя, защото е твърд, а дървото се движи(разширява и свива).
    Имаш избор твърд кит ставащ за шкурене или мек и труден за шкурене.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Здравеи колега!Кит за дърво става и с лепилото дето лепиш дъските и прахоляк от шлаиф!Гаранция че няма падане и шлаифане!!!

Страница 25 от 39 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •