Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз пък се чудя случайно някой от вас да е запознат под каква форма внасят заготовките за производството на захар - течна или твърда?
    Ако е под формата на сироп, дали случайно не би било по-евтино да се направи някаква инсталация за производство на инвентиран сироп директно от полуфабрикат?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Аз пък се чудя случайно някой от вас да е запознат под каква форма внасят заготовките за производството на захар - течна или твърда?
    Ако е под формата на сироп, дали случайно не би било по-евтино да се направи някаква инсталация за производство на инвентиран сироп директно от полуфабрикат?
    По-рано имаше собствено производство от захарно цвекло и внос на сурова тръстикова захар от Куба. Тук я рафинираха и разфасоваха. Може да се провери тук дали технологичния процес минава през сироп или не.
    За кафявата чета, че сега я внасят от Гваделупа.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    По-рано имаше собствено производство от захарно цвекло и внос на сурова тръстикова захар от Куба. Тук я рафинираха и разфасоваха. Може да се провери тук дали технологичния процес минава през сироп или не.
    За кафявата чета, че сега я внасят от Гваделупа.
    Това по-рано беше преди повече от десет години. Тогава бяха последните опити за спасяване на родното цвеклопроизводство в Централна Сев. България. Да, технологичния процес минава и през сиропи, клера и меласа. Най-високата концентрация мисля беше някъде около 70% преди центрофугата. Не е ефективна /сложна логистика/ търговската реализация на такъв сироп, иначе опити са правени. Може и сега да се правят, не знам. Голямото количество кафява захар по търговската мрежа е бяла захар, боядисана с меласа и изсушена. Има и внос. Там каква е технологията, не знам.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Пчелита ми дойде, сиропа вече отлежава 24 часа и днес нямах търпение да тествам една лента да видя процента на инвертиране макар, че по упътване се инвертира 48 часа. Ето какво ми пратиха:
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	12.jpg
Прегледи:      837
Размер:	151.3 KB
ID:	2150
    Като прочетох упътването веднага се сетих, че лентите които използват (късата лентичка е тяхната) са същите които преди време заподозрях, че може да се ползват (ленти за измерване на глюкозата в урина). Дългата лентичка е моя (100 ленти в аптеката струват 8.80лв). Потопени в един и същ разтвор дадоха абсолютно еднакъв цвят около 15% инвертиране според тяхната цветова скала.
    Още смятам математиката защо е такъв процента (и нещо не ми излиза) защото на моите ленти този цвят съответства на 40 mg/dl за 60%-товия разтвор.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ами не знам дали от монитора или от очите, но аз виждам съществена разлика между цветовете на двете лентички. Като че ли повече съответства на 30%.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Лентичките на Пчелита са по-некачествени, леко са мьхести и при снимката хвьрлят сянка. На живо цветовете са едно кьм едно.

Обаче матаматиката още не ми излиза, язьк ми за МГ-то.

П.С Еврика открих грешката! Данните сьвпадат, при 40 mg/dl имаме 40 грама глюкоза на 600 грама захар в 1 литьр инвертиращ се сироп, което е 13,3% инвертиране.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не е ли много бавен процеса? Изобщо той линеен ли е във времето?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •