Видеото много ме впечатли. При тази мечка не вървят никакви номера с миризми, кучета, гърмежи и т.н. Да се запитаме обаче ЗАЩО? От няколко човека през лятото получих информация за мечка в този район. В района има доста маршрути за пешеходен туризъм и е забелязвана стотици пъти. Май ми споменаха че има тема във фейсбук от много време за нея. Мой близък приятел е подавал сигнали на 112 за тази мечка с точни координати. Вече се сещате предолагам кой е виновен за неприятностите на колегата сега. Абсолютно безхаберие, както винаги. Специално за тази мега нахална мечка аз тихомълком бих използвал гумени куршуми.
Остави ти АмерикаТА, те там ония викат пожарната да им смъква котките от дърветата. Много е лесно всеки да е природозащитник и добронамерен към дивата прирова и в частност мечката, докато не му е нанесла пряка щета. Къде са ония там от на Бриджит Бардо ли бяха от коя фондация, дето забраха мечките на мангалите(хорицата с тях си изкарваха хляба) - те(от фондацията) сега да ходят дя я ловят тая мечка, да си я вземат в "техният" резерват...
С гумените куршуми няма да се нарани мечката, но със сигурност ще се ядоса.....Има и малък шанс да се уплаши, но по-вероятно е да стане опасно за стрелеца.
Точно бренекета (не занам така ли се изписва точно) са. http://shop.gunman.biz/-17-p-57.html
Произвеждат се в Старозагорско село и са специално за тази цел, в смисъл гумен куршум. Размера е точно за ловен патрон. Много трябва да се внимава с количеството използван барут защото са ми казвали, че без проблем изважда вътрешностите на куче от 20 метра. Аз лично съм пробвал с халосен патрон за пистолет и пробива керимида от 3 метра като прави точен отвор все едно е пробита със свредло.
Какви гумени ..... Пък е и снимали ..... Тез снимки се правят през оптиката ....и после на скарата ..... Ще влезе у нас, ще руши кошери а аз да я снимам с телефон .... Знаете ли кога ??? Та било тя защитена ... А мен кой ще защити????
Обещах да си мълча, но пълното невежество да не кажа профанизъм или олигофрения няма как да го подмина.
Дайте да избием всичко което ни пречи!
Явно си мислите, че само пред пчеларите има проблеми с дивата природа.
Че мечка бутнала няколко кошера - МНОГО ВАЖНО.
Нямате си и на идея колко пари губят рибарите от делфини.
Един делфин може да нанесе огромни загуби, като подплаши рибата, а от ИАРА ти стоят на главата с GPS в едната ръка и акт в другата.
А те с актове може да те накарат да си продадеш къщата.
Не ги интересува, че делфин изгонил рибата и пасажа е далече.
Значи една мечка е голям проблем, а един делфин дето може да ти остави семейството гладно и на улицата не е!
Е... аз искам да хапвам рибка с бира на Кабакум, а не свински уши с пърцуца(шльокавица) на Аязмото.
Хайде утре вземаме по една лодка и тръгваме по морето да стреляме делфини. - ОЛИГОФРЕНИЯ
Точно както избиха тюлените, а там загубите са още по-големи.
Тюлена направо разкатава фамилията на рибата.
Но кой не иска да види отново тюлен в България.
Тази мечка не е агресивна, а безхаберието на държавата няма граници.
Трябвало да се правят разходи за огради и т.н и т.н - че ако щеш!
Който го е страх от мечки, не ходи в гората!
Съди държавата, а не мечката.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Да съдиш държавата ....... Напомня ми за един роман ....за едни битки с вятърни мелници ...... За съжаление Пич .... живеем в Булгаристан .......
Ето малко информация за гумените куршуми: http://www.asabulgaria.com/up/files/...%20-%20Ivo.pdf
Преди да се използват такива срещу мечка, трябва да се има предвид, че ако не се подходи професионално, последиците за стрелеца може да са трагични!
Има случаи на употреба на такива боеприпаси срещу мечка: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4295543 но след това какъв резултат е имало....може да гадаем.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))