До колкото разбирам с тази фунийка пълниш вътрешни хранилки. Как разбираш кога хранилката е пълна и трябва да спреш?
До колкото разбирам с тази фунийка пълниш вътрешни хранилки. Как разбираш кога хранилката е пълна и трябва да спреш?
Ами докато преброиш до 20 или докато прелее през мрежестото дъноИма по какво да се мисли и усъвършенства още. Сега ми идва на ум примерно вграден дебитомер на пистолета с брояч на литри или нещо подобно.
Винаги може по-добре.
Гъст ли е сиропа или рядък? Как регулираш налягането? Колко бара издържа бидона?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Сиропа с който подхранвах е 1:1, но ще става и за по-гъст. Налягането си го регулира компресора с два манометъра е. Бидона при 2 бара започва да изпуска леко, на 1.5 бара държи.
Винаги може по-добре.
Интересно ми е това "120 кошера за 40 мин." предполагам, че в тези 40 мин. не е включено отварянето и затварянето на сандъците. На мен с бензинова водна помпа райдер ми отнема около час за 75 сандъка с отваряне на сандъци, хранилки, пълнене 1,5. литра и след това затваряне.
Значи гледах този клип с подхранването http://www.youtube.com/watch?v=xLxk93u5P8I и експериментирах. Слагам летвична под задната част(дъното) на бутилката, за да я повдигна. Страшно съм доволен. Сложих две бутилки от кола с по два литра сироп.
Преди време някой колега беше постнал това видео. Изглежда ми по-практично от бутилките...
https://www.youtube.com/watch?v=gZtlLx-dY-w
Всеки пчелар си има собствени заблуди, но и голяма група от пчелари може са споделят една обща заблуда.
Затова аз се старая да бъда със отворено съзнание и да не се водя от предразсъдъци. Когато поставиш две противоположни схващания на тест в реални условия, то си проличава коя от двете повече издиша.
Въпрос към Радо (чисто хипотетичен): След като знаем че пчелите имат склонност да блокират майката, складирайки нектара първо в плодника ( ми къде другаде да са младите пчели извършващи тази задача), то честото подхранване не води ли всеки път също до временно ограничаване (макар и не блокиране) на майката, изяждане на част от яйцата или в тежките случаи дори на изхвърляне (удавяне) на част от младите ларви?
Още един не толкова теоритичен въпрос: Как проверяваме дали има някакъв приток в кошера (т.е. без да е главна паша) - като тръснем рамка от магазините или като тръснем рамка от плодника?
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))