Ако мога да внеса малко пояснение към Декларацията за качество която е пуснал Искрен - доколкото знам БДС за кошери към настоящия момент няма - имаше преди време но от доста години е Отменен и затова се чудя по кой БДС са направени
Ако мога да внеса малко пояснение към Декларацията за качество която е пуснал Искрен - доколкото знам БДС за кошери към настоящия момент няма - имаше преди време но от доста години е Отменен и затова се чудя по кой БДС са направени
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Как по кой - Български Дърводелски Самоделки.
Той ако производителя беше чувал или чел някакъв стандарт, щеше поне да му знае номера и да го напише. Между другото БДС стандартите са платени, така че обикновенно никой не си ги купува - нито търговците, нито клиентите. В резултат на това дори и да имаше стандарт за кошерите, пак никой нямаше да знае какво пише в него.
Та да ви светна - има 3 стандарта, касаещи кошерите, но и трите са отменени. Въпреки това института по стандартизация ви предлага да си ги закупите на обща сума от 61.20 лв.
http://www.bds-bg.org/bg/standard/?k...h_in=1&Submit=
Йорданов, 100% съм съгласен с теб! За мен цена на кошер: ДБ с два магазина и рамки повече от 70-75лв не давам! Да на такава цена си ги намирам и поръчвам. Гаражен майстор с няколко мой насоки, какво, къде искам да промени, направи съм си доволен отвсякъде!
Малко се бил изметнал кошера, абе такива неща въобще не ги правя на проблен. Малко труд и творчество от мен и кошера е ремонтиран! Вътре в кошера е важно какво има! Имам познат пчелар, та той ми казва искам кошера да ми е като мебел! Е, той храни, а аз вадя мед.
Абсолютно!
С такива теми като настоящата вече само се забавлявам. За да не съм офтопик. Това е мое включване преди повече от три години в една забравена тема.
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=241&page=2
Този кошер е от топола - минала през сушилня и после през тавана. Правен е от комшията /пчелар с много стаж/, в неговия гараж, на машини самоделки и от вторични суровини. Не си спомням точно на този дъските дали са нутвани или на права фуга сме ги оставяли. Лепен е с първокачествено немско лепило, закован е с ръждиви гвоздеи, събирани от дядо ми и тук таме някоя видия за разкош. В началото имах някои забележки, хаха, после си паснахме. В момента е с малко по-свежа боя, още е с магазините и в края на седмицата ще взема да го снимам. Ако е при мен минимум още десет години ще изкара.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Йорданов, видях ти кошера. Имам абсолютно същия модел-външен вид правени от дядо ми, пред около 35г, от дъски на "конски вагони" от БДЖ. Ковани само с пирони и то какви; марташки! Като ходя на този пчелин ще ги снимам.
Аз ги боядисах,незнам клевета ли е кво е ама единственото нещ,о за което пуснах тази тема е да предпазя бъдещи купувачи от тези фирми,некачествените неща трябва да се показват на яве ,а не да се премълчават
п.с.-аз не съм тръгнал да ги съдя,че да ми трябва документ аз само казвам тук за тях,а който иска да ми вярва който не иска със здраве!
Цената каква е?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))