Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 11 ПърваПърва ... 7891011 ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 110
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Ако мога да внеса малко пояснение към Декларацията за качество която е пуснал Искрен - доколкото знам БДС за кошери към настоящия момент няма - имаше преди време но от доста години е Отменен и затова се чудя по кой БДС са направени
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Как по кой - Български Дърводелски Самоделки.

Той ако производителя беше чувал или чел някакъв стандарт, щеше поне да му знае номера и да го напише. Между другото БДС стандартите са платени, така че обикновенно никой не си ги купува - нито търговците, нито клиентите. В резултат на това дори и да имаше стандарт за кошерите, пак никой нямаше да знае какво пише в него.

Та да ви светна - има 3 стандарта, касаещи кошерите, но и трите са отменени. Въпреки това института по стандартизация ви предлага да си ги закупите на обща сума от 61.20 лв.

http://www.bds-bg.org/bg/standard/?k...h_in=1&Submit=

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Нее, тук въобще не става въпрос за пари, угодия и хитрувания. Въпросът е, че много хора с хубави машини дето са правили перфектни кухни и дето си нямат елементарни понятия по технология на дървесината искат да си докарат некой лев. Нема лошо. Има и пчелари, дето гледат кошера с видии ли е или с пирони и боята каква марка е. Пак нема лошо. Нали периодично трябва да си повтаряме едни и същи неща из форума
    Йорданов, 100% съм съгласен с теб! За мен цена на кошер: ДБ с два магазина и рамки повече от 70-75лв не давам! Да на такава цена си ги намирам и поръчвам. Гаражен майстор с няколко мой насоки, какво, къде искам да промени, направи съм си доволен отвсякъде!
    Малко се бил изметнал кошера, абе такива неща въобще не ги правя на проблен. Малко труд и творчество от мен и кошера е ремонтиран! Вътре в кошера е важно какво има! Имам познат пчелар, та той ми казва искам кошера да ми е като мебел! Е, той храни, а аз вадя мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Вътре в кошера е важно какво има!.
    Ето това е най важното опаковката не е интересна ако искаш да имаш красиви и здрави кошери просто ще платиш цената им.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Йорданов, 100% съм съгласен с теб! За мен цена на кошер: ДБ с два магазина и рамки повече от 70-75лв не давам! Да на такава цена си ги намирам и поръчвам. Гаражен майстор с няколко мой насоки, какво, къде искам да промени, направи съм си доволен отвсякъде!
    Малко се бил изметнал кошера, абе такива неща въобще не ги правя на проблен. Малко труд и творчество от мен и кошера е ремонтиран! Вътре в кошера е важно какво има! Имам познат пчелар, та той ми казва искам кошера да ми е като мебел! Е, той храни, а аз вадя мед.
    Абсолютно!
    С такива теми като настоящата вече само се забавлявам. За да не съм офтопик. Това е мое включване преди повече от три години в една забравена тема.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=241&page=2

Този кошер е от топола - минала през сушилня и после през тавана. Правен е от комшията /пчелар с много стаж/, в неговия гараж, на машини самоделки и от вторични суровини. Не си спомням точно на този дъските дали са нутвани или на права фуга сме ги оставяли. Лепен е с първокачествено немско лепило, закован е с ръждиви гвоздеи, събирани от дядо ми и тук таме някоя видия за разкош. В началото имах някои забележки, хаха, после си паснахме. В момента е с малко по-свежа боя, още е с магазините и в края на седмицата ще взема да го снимам. Ако е при мен минимум още десет години ще изкара.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Йорданов, видях ти кошера. Имам абсолютно същия модел-външен вид правени от дядо ми, пред около 35г, от дъски на "конски вагони" от БДЖ. Ковани само с пирони и то какви; марташки! Като ходя на този пчелин ще ги снимам.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    А, ето ти най-после изплю камъчето, каза цената на която си ги купил(тъкмо мислех да те питам за нея), качеството което си получил е съизмеримо с цената която си платил. А бяха ли боядисани или ти си ги боядисвал?
    Това че нямаш документ го спомена и в предишен пост, и след сато нямаш документ - то нямаш доказателство че си ги купил от еди си коя фирма(не съм я чувал, а не си и правя труда да я запомня), и следователно всичко което си изговорил си е на границата на клеветата... Все едно някой да си купи от тебе един-два килограма мед на цена 5лв/кг и утре да почне да те плюе, меда не е добре прецеден, има вътре буклуци, прашинки, пяна - абе не става, не си купувайте от тоя...
    Аз ги боядисах,незнам клевета ли е кво е ама единственото нещ,о за което пуснах тази тема е да предпазя бъдещи купувачи от тези фирми,некачествените неща трябва да се показват на яве ,а не да се премълчават
    п.с.-аз не съм тръгнал да ги съдя,че да ми трябва документ аз само казвам тук за тях,а който иска да ми вярва който не иска със здраве!

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията

Относно сушенето на дървесината: Основно дървесината се дели на иглолистна и широколистна. От своя страна иглолистната се дели на такава със смолни канали и такава без смолни канали....
    Поздравления на колегата Тотевски за пост 66 и 77!
    Кратко и ясно за всеки, който иска да си прави кошерите сам.

Наблюдател
    Регистриран
    11.09.2014
    Пчеларски район
    Шумен
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0784.jpg
Прегледи:      440
Размер:	97.2 KB
ID:	2129Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0785.jpg
Прегледи:      439
Размер:	109.2 KB
ID:	2130Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0786.jpg
Прегледи:      436
Размер:	77.6 KB
ID:	2131Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0787.jpg
Прегледи:      437
Размер:	52.9 KB
ID:	2132Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0788.jpg
Прегледи:      437
Размер:	95.2 KB
ID:	2133Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0790.jpg
Прегледи:      440
Размер:	78.5 KB
ID:	2135
    Това е кошера който закупих от "яки кошери"
    Аз съм доволен!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMAG0789.jpg‎   IMAG0791.jpg‎   IMAG0792.jpg‎   IMAG0793.jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цената каква е?

Страница 9 от 11 ПърваПърва ... 7891011 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •