Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 58

Разгънат преглед

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Отварям тази тема отново, въпреки че многократно се е обсъждала във форума. Днес аз получих информация, която обърна с краката нагоре представите ми как трябва да е ориентиран в пространството един кошер. Бих я пренебрегнал, ако не звучеше ПРЕКАЛЕНО ЛОГИЧНО. И тъй като това е един нов момент в моите познания, реших да повдигна темата отново, за да си изясним доколко това е вярно или не.

Става въпрос за днешната статия "Как е правилно" във вестник Пчела и кошер. Статията се явява превод на друга една статия от вестник "Пасека Росии". Накратко - в нея се цитират две чисто нови за мене твърдения:

1. Пчелите предпочитат да градят пити в посока СЕВЕР-ЮГ !!!
    2. Най-добрата ориентация на един кошер е когато прелката е насочена на.......... НА СЕВЕР !!!
    Да се включа и аз с малко практичен опит. Навремето баща ми си правеше експирименти (всеки пчелар трябва да премине през тази фаза). Направи си едни кошери като кошерини ще постна снимка. Та тези "кошери" са без стандартни рамки и рояците заселвани там сами трябваше да си изградят питите. Пчелина е с ориентация север-юг, входа е на юг. След първото заселване последва и първата изненада. По-голямата част от тях си изградиха питите север-юг. Но имаше такива, които направлението на питите беше изток-запад (топло разположение), но за наша изненада имаше и такива, които питите бяха изградени по диагонал.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_5423.jpg‎  

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •