Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 234

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Принципно въпроса който поставих е: за да не подавам сироп а сиропа го преработват и складират а когато се подаде питка те не я складират а само консумират.По тоя начин да не им намаляват запасите от мед и да не се блокират майките ако все още имат желание да снасят което си зависи самото време което предстои но не знаем предварително какво ,ще е следващите 30-40 дни .Имали някакви отрицателни моменти ако се сложат питки в момента при условие ,че сега за сега са добре от към медови запаси и не искам да им подавам сироп (захарен) .
    Милен Михов

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Как практикувам, аз в момента: На силните кошери с добри запаси съм сложил питка, да не спира да снася майката. На отводките, питка и захарен сироп, дори градят от сиропа и трупат някакъв запас. Така, ще е до началото на октомври; след това на силните нищо, а на отводките по килограм -два питка и преглед към, февруари или...

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Как практикувам, аз в момента: На силните кошери с добри запаси съм сложил питка, да не спира да снася майката. На отводките, питка и захарен сироп, дори градят от сиропа и трупат някакъв запас. Така, ще е до началото на октомври; след това на силните нищо, а на отводките по килограм -два питка и преглед към, февруари или...
    Питката от какво е? Домашно производство или купена?
    А сиропът с какви пропорции е?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Питката е купена, нямам физическа възможност и време да си я правя! Сиропа стандартно 1:1, винаги ползвам тази концентрация! Ако не е реклама ползвам http://pchelar.com/node/421 ползвам тази! Купувам я дирекно от склада; София кв.Долни богров, цена 2.10/1кг. при 500кг е 1,90лв. Мисля че на другите храни, цената е изкуствено надута! Като качество: Ами пчелите облизват найлона!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •