Отводка под 4 памки пчели е 99.9% умряла ако не е на африкански климат.А септемврийски майки при толкова гладни пчелояди е малка вероятноста да се върне в кошера.![]()
Отводка под 4 памки пчели е 99.9% умряла ако не е на африкански климат.А септемврийски майки при толкова гладни пчелояди е малка вероятноста да се върне в кошера.![]()
При мен едно семейство се опиваше да прави само смяна 2 месеца .На 4.09 се излюпи новата майка и вчера при прегледа имаше прясно пило.Така ,че имат шанс младите майки и със търтей те и със пчелоядите.
Милен Михов
Ако е за резервна майка може да иззимува без проблем и на 3 рамки ,слагат се две отводки на по 3 рамки с плътна преграда между тях и напролет ако ти трябва майка вземаш едната и обединяваш пчелите на двете отводки за да успеят да се развият нормално.Дори отводка на 3 рамки може да се развие до първата паша но с помощ от пчеларя добавяне на млади пчели и люпещо пило.
при мен един кошер направи самосмяна видях майката но няма пило дали на пролет ще се появи пило или да го тръскам и да запазя меда за резерв
Все още има търтей и ако има шанс да се оплоди майката ще се получат нещата .Друг е ? колко ще е качествена майката.По това време на годината е нужно малко повече време за да се случат нещата
Милен Михов
Тук са заселени две от отводките. Майките се излюпиха на 2 септември. Едната не се завърна от брачен полет, та се наложи да прехвърля една от резервните. В момента и двете снасят добре. Между другото да споделя, че на 28 септември имам други излюпени майки. Знам какво ще кажат някои колеги, но просто реших да пробвам. Дали са се оплодили или не и колко качествено ще разбера по - късно.
С тлф съм и снимката пак излезе накриво.Адаш моля те ако можеш завърти я.
Дано да е хубаво времето около Хасково.И при ме в края на септември се излюпиха и от тогава времето се скапа.За 2 седмици е имало 1-2 дена подходящи за оплождане,като гледам прогнозата май ще си останат моми.Освен ако не се откажат от "кърската любов" и преминат на "креватна".....
Прав си, няма спор! Сега идва ред, на октомврийска, и на ноемврийска отводка. Но този път мисля да ви изпреваря, с Ачката!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))