Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 44

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Отводка под 4 памки пчели е 99.9% умряла ако не е на африкански климат.А септемврийски майки при толкова гладни пчелояди е малка вероятноста да се върне в кошера.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    При мен едно семейство се опиваше да прави само смяна 2 месеца .На 4.09 се излюпи новата майка и вчера при прегледа имаше прясно пило.Така ,че имат шанс младите майки и със търтей те и със пчелоядите.
    Милен Михов

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Отводка под 4 памки пчели е 99.9% умряла ако не е на африкански климат.А септемврийски майки при толкова гладни пчелояди е малка вероятноста да се върне в кошера.
    Ако е за резервна майка може да иззимува без проблем и на 3 рамки ,слагат се две отводки на по 3 рамки с плътна преграда между тях и напролет ако ти трябва майка вземаш едната и обединяваш пчелите на двете отводки за да успеят да се развият нормално.Дори отводка на 3 рамки може да се развие до първата паша но с помощ от пчеларя добавяне на млади пчели и люпещо пило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    при мен един кошер направи самосмяна видях майката но няма пило дали на пролет ще се появи пило или да го тръскам и да запазя меда за резерв

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от nyanakiev Виж публикацията
    при мен един кошер направи самосмяна видях майката но няма пило дали на пролет ще се появи пило или да го тръскам и да запазя меда за резерв
    Почакај оште малко , мислја на нјакој ден, ако нјама пило, семејството прис-единјавај с нјакое друго, а тази мајка убивај,
    до пролетта, тази мајка ште б-де тртовка, и ништо не правиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Все още има търтей и ако има шанс да се оплоди майката ще се получат нещата .Друг е ? колко ще е качествена майката.По това време на годината е нужно малко повече време за да се случат нещата
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Тук са заселени две от отводките. Майките се излюпиха на 2 септември. Едната не се завърна от брачен полет, та се наложи да прехвърля една от резервните. В момента и двете снасят добре. Между другото да споделя, че на 28 септември имам други излюпени майки. Знам какво ще кажат някои колеги, но просто реших да пробвам. Дали са се оплодили или не и колко качествено ще разбера по - късно.
    С тлф съм и снимката пак излезе накриво.Адаш моля те ако можеш завърти я.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20160914_181656.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Дано да е хубаво времето около Хасково.И при ме в края на септември се излюпиха и от тогава времето се скапа.За 2 седмици е имало 1-2 дена подходящи за оплождане,като гледам прогнозата май ще си останат моми.Освен ако не се откажат от "кърската любов" и преминат на "креватна".....

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Дано да е хубаво времето около Хасково.И при ме в края на септември се излюпиха и от тогава времето се скапа.За 2 седмици е имало 1-2 дена подходящи за оплождане,като гледам прогнозата май ще си останат моми.Освен ако не се откажат от "кърската любов" и преминат на "креватна".....
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Ачка, моите се оплодиха. При мен обаче все още има търтеи в някои сем. . Днес към 15 часа беше като на вертолетна площадка! Шегувам се. Не са чак толкова много, но не ги и гонят.

То, това днешните търтей ли са ?! Търтей! Едно време какви търтей имаше
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Прав си, няма спор! Сега идва ред, на октомврийска, и на ноемврийска отводка. Но този път мисля да ви изпреваря, с Ачката!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •