Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 57 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 564
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Прегледай тази тема: http://pchelari.com/forum/showthread...B5%D1%83%D1%81 В този форум има още няколко теми на тази тематика. А относно това - дали този материал е отровен за пчелите....няма нужда да спорим, понеже кошери от полистирен се ползват от мнооооого години
    За кошер НЕ се ползва EPS, а XPS! Стиропорът (EPS) пчеличките го гризат. Аз ползвам XPS на фирма Фибран - Русе. Фибранът, който е с така наречения "вафлен" релеф, не е достатъчно плътен. Прави се чрез пресоване. Най-удачен е гладкият, понеже е наистина с голяма плътност. Цяло лято ползвах нуклеуси от фибран и вече 2 месеца имам кошер от този материал. Преди да заселя пчелите вътре, пробвах колко тежест може да издържи - оказа се, че 100кг са му малко
    Отровно е PU лепилото, четиш през ред
    Единят XPS наричат(с половин уста) фасаден, макар и да не става за тази цел.
    Забрави Фибрана и виж цените на Марисан щом имаш желание да ги правиш от XPS.
    XPS се ползва външно само на едно място и това е за едно бордюрче по стените на къщата с цел да не се стича водата.
    И дори и там ефекта му е спорен, че да не кажа отрицателен.
    Този бордюр, ако е от XPS не поема водата лесно, но ако влезе край.
    Водата после може да проникне в къщата или да излезе мухъл по фасадата.
    Всеки си мисли, че XPS и EPS не хвашат мухъл, но това не е точно така.
    Ако по един материал може да полепне прах, то може и мухъл да се хване.
    Както ти казах...това го бях мислил и на финалната права се отказах от него.
    ЕPS може да се използва като се направи сандвич между две дъски.
    След време може да направя сандвич за подпокривните, а и става перфектно за преградна дъска.
    XPS 10см и две дъски по 1см - 12см изолация за слабо семейство.
    Слагам 2 броя по 12см и остават точно 21см при 12р кошер.
    Като започне да си стъпва на краката може да махна едната, а после и другата.
    Както казах всеки материал си има място...

Наблюдател
    Регистриран
    12.09.2014
    А какви машини включва минимума от 100-200 лева. Какво основно трябва да имам за направата на един кошер? Пък с времете ще се опитам да си улесня работата с покупката на по-скъпи машини.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от georgi9110 Виж публикацията
    А какви машини включва минимума от 100-200 лева. Какво основно трябва да имам за направата на един кошер? Пък с времете ще се опитам да си улесня работата с покупката на по-скъпи машини.
    минимума (ако копуваш готови за работа обработени дъски) е прободния трион .... сгобките ще са с пирони и лепило и ще издържат няколко години, рендето също е голям помощник но и с ръчно такова става (трудоемко но става), ъглошлайф от малките с диск за дърво може за малки елементи да замени циркуляра (стига да не ти трепери ръката), също и бормашина , шкуренето на ръка после ..... и трябва да избереш модел който е подходящ (без сложни сглобки между подвижните елементи, без улеи за подвижно дъно в страниците и прочие) ... също и бормашина

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от georgi9110 Виж публикацията
    С Циркуляр ръчен и дрелка в 200лв ще влезеш.
    Маси за ръчен циркуляр

Купуваш си един държач за битове струват от 0,50ст до 50лв.
    Или си вземаш това:

Държачът е магнитен и държи винта на бита.
    Не е нужно да държиш винта с другата ръка.
    Другата ръка е свободна и може спокойно да държиш елемента.
    Самия винт влиза вътре в държача и няма начин да падне, трябва да го блъснеш в земята, че да падне.
    Това нещо го търсих 3 месеца и хвърлих маса пари за гориво и телефони и накрая го намерих в един непопулярен магазин на цена 8,15лв(застояла стока).
    Гледаш главата на винта да е вътре в държача и да не може да падне.Продават подобни, но не държат винта и струват по 30-40лв.
    Този е на FORCE с номер 812800
    В тази държава всичко става със зор.
    Всеки ден хвърлях битове, докато не взех на WURTH. (Не им правя реклама, но са велики)
    Бита струваше 1.50-1.70лв , а ментетата бяха по 0.80лв и нерви колкото искаш.
    Над 2000 винта зави този бит и още поне толкова ще може.

Успех!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kartagen27 Виж публикацията
    минимума (ако копуваш готови за работа обработени дъски) е прободния трион .... сгобките ще са с пирони и лепило и ще издържат няколко години, рендето също е голям помощник но и с ръчно такова става (трудоемко но става), ъглошлайф от малките с диск за дърво може за малки елементи да замени циркуляра (стига да не ти трепери ръката), също и бормашина , шкуренето на ръка после ..... и трябва да избереш модел който е подходящ (без сложни сглобки между подвижните елементи, без улеи за подвижно дъно в страниците и прочие) ... също и бормашина
    Сега остава да измислим най-евтиния компютър в света и да ремонтираме ядрен реактор с дъвка.
    Трябва да направим едно състезание ще е весело

Чук не ми требе, ние и с ръце ги бием
    На мен ми трябва само ъглошлайф и приставка за шкурка (офцентършлайф).
    На тази приставка за ъглошлайф слагам шкурка P120/P60 и режа дъска 25мм.
    Ъглошлайфът прави 11000 обр/мин.
    С ТЕЗИ МАШИНИ ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА!!!
    И аз не вярвах, че ще ми се случи, докато тоя ъглошлайф с шкурка не остави 1см дълбока на 3см дълга дупка в крака ми.
    Имаше проблем с тока и вечно пада напрежението и като тръгна тоя ъглошлайф с ряз...и се хлъзна по дъската...
    После Спешен център, ваксини, шевовете не ми ги правиха защото имам алергия към упойки и трябваше на живо.
    Всичко 1 месец вървях трудно, защото раната се отваря и още 2 месеца докато заздравее.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Аз нещо се обърках ... каква е ролята на ударната бормашина в "кошеростроенето" ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Аз нещо се обърках ... каква е ролята на ударната бормашина в "кошеростроенето" ?
    Предполагам, че ударната може да си я ползваш и за други нужди (както и останалите машини), а разликата между ударна и обикновена не е толкова голяма.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Предполагам, че ударната може да си я ползваш и за други нужди (както и останалите машини), а разликата между ударна и обикновена не е толкова голяма.
    Точно, ударната е за бетон, тухла, камък .... за дърво няма нужда щом в списъка е и "акумулаторна бормашина"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ударната можеш да я ползваш и за бетон, а с нея не е добра идея да се пробива тухла
    Ударната опция се изключва.А я дадох защото е евтина и добра за цената си.
    Обяснявам...правиш дупките за винтовете с бормашината и после с винтоверта завиваш винтовете.
    Ако си с една машина и смениш няколко пъти бит и свредло ще ти писне.
    Мисля, че няма нужда да обяснявам защо се разпробиват дупките предварително, въпреки твърденията на "майстори".
    Ако с винтоверт си правил дупки, знаеш колко бързо заминава батерията, а тази е 14,4v - детска играчка.
    Имах един колега викаше дай един бит, ама PH-PZ-мезет няма значение...върти с него докато спре.
    Винтовете после трябва да ги вадиш с керпеден
    Все пак казахме 200лв и даже останаха пари за някоя глезотийка

Страница 31 от 57 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •