@scutellator
Всяко ГМО семе е с маркер.
Семена произлезли от ГМО култура си остават с маркера.
Правата върху това семе са на компанията производител.
Има много хора оплакващи се в САЩ от това.
Нямаш право да използваш второ поколение култура.
Препаратите се правят да не вредят на ГМО култури - направо си го рекламират.
Ако не ползваш такива култури,то няма и как да използваш и нови препарати.
Вярвам всички сме гледали за царевицата дето мори плевелите около нея.
Самата царевица отделяше хербицид в почвата и инсектицид в листата (по памет).
Всичко е супер само дето плевелите стават резистентни, а и насекомите след време.
След това НЕ ГМО културите няма да могат да издържат на насекомите и плевелите, ако не се пръскат с огромни количеста препарати.
И нашият арендатор се принуждава да използва ГМО и да си плаща като поп всяка година за нови семена.
Това си е лиценз върху храната! Ако искаш да излезе нещо от нивата, то трябва да си вземеш ГМО семена.
Ето защо мисля, че с ГМО трябва да се внимава много.
Не защото е вредно, а защото това ще направи земеделието ни роб на чужди интереси.
Според мен трябва да се търси друг вариант за повишаване на добивите и тук идва мястото на нашите сортове семена.
Би трябвали държавата да инвестира в разработването на нови сортове, а не да поощрява чужди фирми.
Да не би да не сме го правили?!?!?
Малко ли сортове сме разработили преди 89-та.
Бяха ми дали домати от Израел и когато им върнах жеста направо не повярваха какво ядат.
Виждал ли си куфари пълни с домати и праскови да минават през летището?!?!
Просто нямам идея какво са платили, ако са ги пуснали да ги качат на самолета с тях.
Че толкова за земеделието.
За полена...
Еми аз мисля, че мед без полен е като Мед без захар.
Да си филтрирам меда, защото един решил, че трябва да изкара 50кг повече слънчоглед?!?!
Г8 не ще да яде мед с ГМО, но искат да печелят от ГМО семена.
Виждаш ли лицемерието?!?!
Както ти казах и преди аз не съм против ГМО, а против чужди интереси в България.
Здраве да е...това не го решаваме аз и ти, но няма защо да гледаме безучастно докато къщата гори.
@Ангел Йосифов С уважение! Като не ти харесва филма, можеш винаги да смениш канала![]()

Цитат