Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 28 от общо 28
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ами ей ги западняците как се оправят с бормашината и кофата за боклука:
    http://www.youtube.com/watch?v=W6aNbPQlFqI

Тоя тип е табиетлия:
    http://www.youtube.com/watch?v=RiQrSuaSaVg
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    Здравейте, опитите с ваденето на мед без центрофуга излязоха меко казано провал. Направих както и казах по-горе, разпечатвам питите и ги обръщам над една голяма тава за да се изцедят.Резултата от 7-8 магазини рамки се напълниха 7 и 1/2 буркана с мед. Е все пак това ми е първия мед собствено производство. Кеф! А питите в който има все още мед ги слагам на една отводка за подхранване.Оставил съм и 1-2 запечатани за напролет, евентуално!Благодаря на всички ви за съветите. Тази идея с бормашината ми допадна най-много но за съжаление не намерих достатъчно голям съд в който да въртя рамките.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от RDV_83 Виж публикацията
    Здравейте, опитите с ваденето на мед без центрофуга излязоха меко казано провал. Направих както и казах по-горе, разпечатвам питите и ги обръщам над една голяма тава за да се изцедят.Резултата от 7-8 магазини рамки се напълниха 7 и 1/2 буркана с мед. Е все пак това ми е първия мед собствено производство. Кеф! А питите в който има все още мед ги слагам на една отводка за подхранване.Оставил съм и 1-2 запечатани за напролет, евентуално!Благодаря на всички ви за съветите. Тази идея с бормашината ми допадна най-много но за съжаление не намерих достатъчно голям съд в който да въртя рамките.
    Щом си напълнил толкова буркани, при положение че нямаш центрофуга си е направо успех!

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Една магазина рамка е пълна с 1 до 1.5 кг .мед така ,че не очаквай повече мед ако беше ги въртял в центрофуга.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    пропуснах да спомена че в магазина бях сложил 10 рамки (кошера 12р ДБ). Та питите бяха доста "надградени" и и ми се струва че има повече от 1.5кг. мед на пита. Сложих 10 рамки за да не се качва майката в магазина

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Като си вземеш центрофуга - тогава повече...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е щом си си оцапал пръстите и дума не може да става за провал. Иначе от два такива магазина се пълни тенекия, колко ще са за сезона казва Главния. От теб се иска да четеш внимателно какво сме писали тука, да се въздържаш от щуротии и да си правиш добре сметката. Меда, викаш, сладък?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    Убав медеца, убав!

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •