Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 28
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kartagen27 Виж публикацията
    най лесния начин да се скъса питата .... да меда от долната страна ще излезе ами този от горната де ще иде .... особено ако е прясно изградена питата а не миналогодишна ..... няма начин според мен ... е има де (със спринцовка килийка по килийка :D ) режи питите по рамката и в някаква импровизирана пресичка и без това да тази година не би трябвало да ти трябват пак ..... пък догодина ще си изградят нови
    То и при всички останали методи може да я скъса, ако не внимава. Първо да почука малко от едната страна, за да излезе част от меда, после от другата, после пак от първата и т.н.

Метода е елегантен с това, че не изисква никакви допълнителни приспособления. Иначе и при всички останали методи силата на въздействие се определя опитно......

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Айди давайте акъли, че утре - събота, неделя, човека трябва да реши какво ще прави...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Еййй, всички имаме центруфуги. Как не каза един - ела да си го врътнеш у нас на моята. Не помагате и туй то.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Ако ти се пътува да Ст. Загора - събирай ги в един кашон и заповядай
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Абе и аз бих предложил същото, но то толкова малко мед само ще оцапа стените на центрофугата. Как ще го изчегърташ от там?

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Абе и аз бих предложил същото, но то толкова малко мед само ще оцапа стените на центрофугата. Как ще го изчегърташ от там?
    Ти дай центрофугата да си свърши човека работата и да си опита така да се каже първия мед- да направи сефтето де. А пък ние тук ще вземем да се поорганизираме от форумчето и ще дойдем до вас да го изчегъртаме. Само приготви инструментите- ракийка, винце, биричка, нещо вносно, а да не забравя и ланшния бабек и нещо от топлият щанд на някоя верига магазини която имате там из района. Работата така ще я свършим, че колегата всяка година ще иска да си вади меда в твоята центрофуга.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Да казва колегата от кой край на Бг е,моята ида я нацапа таман като приключи ще я наведа да си напалня и аз 5_6 буркана.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Няма проблем , от 10 - 12 рамки все ще изцедим 1 кофа мед , а усещането ще е ...
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    хора направо ме "убихте" с идеи, има някои който са направо.......Но все пак благодаря на тези които предложиха да ползвам техните центрофуги.Ето какво направих аз: извадих 3пити от магазина, разпечатих ги и ги сложих с "краката на горе" над една голяма тава,така че меда да капе в нея. Верно че става мноого бавно но поне точилката на шефката е чиста.Пък каквото не се отцеди какво му пречи да иде обратно в кошера хем да го почистят хем да апнат и те завалииките.Утре като понапече слънцето ще доближа "центрофугата" до прозореца, може пък да има положителен ефект.
    Сполай Ви!!!!!!

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Една идея не поиска да вземеш - пак си остана на твоята - да ги сложиш в една тавичка и да си капят бавно, бавно до догодина, до новия медосбор.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •