Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Проверих майката на 30.08.14г около 16.00ч. Отдолу на клетката /кутийката/ където има дупчици имаше доста пчели, което възприех като признак че е приета новата майка. Счупих пластмасовата преграда на изхода и го запечатах със храна, за да може пчелите сами да освободят майката от клетката. Тъй като исках да майна и болния кошер със молец от пчелина на който бях запушил всички изходи със парцали за да не излиза молеца. Отново отидох на пчелина със един приятел да помогне да го пренесем до колата. Надникнах в кошера в който беше майката. Пчелите вече бяха направили пролука и 4-5 от тях бяха влезли при майката в клетката и си обикаляха покрай нея. Часът беше около 19:30ч. Вчера 31.08.14 махнах клетката от кошера тъй като вече беше празна. Мисля тази сряда и четвъртък да отида да проверя как вървят нещата и дали има пило. Също имам като план да сложа и една, две пити с пило от други кошери за да го подсиля този или ще сгреша?
    Ако слагаш пило, гледай да е запечатано. Иначе има опасност пчелите да преценят, че няма как да се грижат за него и да го "почистят".

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Ако слагаш пило, гледай да е запечатано. Иначе има опасност пчелите да преценят, че няма как да се грижат за него и да го "почистят".
    Благодаря за съвета, ще го имам в предвид в такъв случай.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •