Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 154

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от станчо Виж публикацията
    Здравейте колеги, искам да споделя, че моето ограждение съм го направил наистина добре. Мечката просто го е презкочила. В основата както и в горната част съм опънал през мрежата алуминиев проводник със стоманена нишка, като в основата целият ми пчелин съм го подсилил със каменни плочи забити на около 15см. в земята и стърчащи около 20см. На влизане мечката не е успяла да пречупи бетонния кол, а се е скъсала горната превръзка държаща мрежата към кола, и мрежата се беше свлякла около 20см. от нормалното си състояние, но на излизане, превръзката на другият кол е издържала, и затова кола беше пречупен в основата, и мрежата беше леко полегнала, така че дори да са метални коловете, и дори бетонирани, мечката ще се покатери по мрежата, и пак ще презкочи, освен ако оградата не е висока, примерно 3м. За бодливата тел и аз съм си мислел, защото имам едно топче, но мечката е уязвима само по муцуната, а лапите, макар и да нямат козина, то кожата там е много дебела, и едва ли ще усети бодливата тел, но все пак мисля да опъна поне два реда над мрежата. Вчера говорих с възрастен пчелар, които ми разказа как са хванали мечка, без да я наранят, някъде около 70-та година. Взимаш пластмасов бидон с диаметър около 50см., и дълбок около 1м., с гладка повърхност отвън. Намазваш дъното с мед, покриваш го с мрежа за мухи, за да не оберат пчелите меда, и го слагаш на 100-тина метра от пчелина на пътеката където минава мечката. Като дойде баба меца, тя си напъхва главата до дъното, като скъсва мрежата, но не може да си я извади,защото предните лапи се блокират. Така на другият ден човека намерил мечката на 10-тина метра от мястото където е бил сложен бидона, и мечката се търкаляла безпомощно. Повикал хора от някакъв зоопарк, които я упоили, но се наложило да срежат бидона, за да извадят мечока, без да го наранят, и така баба меца заживяла в зоопарк. Не знам колко правдоподобен е разказа, но аз съм склонен да му вярвам.
    Ток с нисък волтаж дали няма да стане

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Наистина не разбирам, защо не ползвате електронен пастир който си е пригоден от всякъде за целта. Измислен му е монтажа захранването "кабелите" всичко. На всичко от горе там се използват доста сериозни напрежения за много кратко време и наистина ти се изпаряват мераците като го докоснеш само веднъж.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Наистина не разбирам, защо не ползвате електронен пастир който си е пригоден от всякъде за целта. Измислен му е монтажа захранването "кабелите" всичко. На всичко от горе там се използват доста сериозни напрежения за много кратко време и наистина ти се изпаряват мераците като го докоснеш само веднъж.
    И аз на това се чудя! До сега по-добро средство срещу мецаните не е измислено.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от atanasov_msb Виж публикацията
    Ток с нисък волтаж дали няма да стане
    Няма ток с нисък Волтаж....... ха-ха....... тока е с Ампераж.......

Ниското напрежение и слабият ток не оказват никакъв ефект върху живите организми. Напрежението трябва да е високо (мин. 15-20kV), за да предизвиква искра от разстояние около 1 см и да пробива лесно през тялото на жертвата към земя, дори и когато на краката има изолатор (обувки или дебела изсъхнала кожа при мечките). Тока трябва да е малък (около 1-2 mA), за да предизвиква силен шок и контракции на мускулите, но не и спиране на сърцето (смърт). Допълнителен ефект се получава, ако тока е импулсен с ниска честота - напр. 10-20 Hz.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Няма ток с нисък Волтаж....... ха-ха....... тока е с Ампераж.......

Ниското напрежение и слабият ток не оказват никакъв ефект върху живите организми. Напрежението трябва да е високо (мин. 15-20kV), за да предизвиква искра от разстояние около 1 см и да пробива лесно през тялото на жертвата към земя, дори и когато на краката има изолатор (обувки или дебела изсъхнала кожа при мечките). Тока трябва да е малък (около 1-2 mA), за да предизвиква силен шок и контракции на мускулите, но не и спиране на сърцето (смърт). Допълнителен ефект се получава, ако тока е импулсен с ниска честота - напр. 10-20 Hz.
    важна е идеята ха ха след това който му разбира ще се сети като теб например

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Мечката, която две вечери унищожава пчелните стопанства над карловския квартал „Сушица", е имала среща с фермера Стоян Иванов снощи. Младият човек пострада във вторник, когато звярът прегази телената масивна ограда и разби 5 кошера.

Тъй като предполагал, че горският „терорист" ще се върне, Иванов заел позиция в колата си и зачакал. „Към 20 часа мечката се появи, слезе от гората, аз започнах да хвърлям пиратки, да викам, да я осветявам фаровете. Нямаше абсолютно никаква реакция. Тя просто ме погледна, прегази безцеремонно друга част на оградата, седна до кошерите и започна да ги подмята като детски играчки. На мен мечката ми се видя огромна, не е малка, както предполагахме", разказа Иванов.

След като изпотрошила петте кошера, Стоян запалил колата и от ръмженето на двигателя мечата се стреснала и избягало. Фермерът стоял на пусия до около 23 часа и си тръгнал. След него мечката се е върнала и е унищожила още 10 кошера.

Загубите на мъжа до момента са около 6 хиляди лева. Днес отново комисия от специалисти ще прави опис, за да се възстановят щетите. Процедурата обаче е дълга и тромава. „Не знаем какво да правим, тя е защитен вид и е в нейна си територия, няма как да я спрем, вдигат рамене всички, ангажирани със случая. Най-опасното е, че харесаните от мецаната ферми са на около 200 метра от последната къща на квартала. Там се намират поляни и водоемът на „Сушица” и местата са любими за разходка на местните. Мечката се появява вече и по светло и не се плаши от нищо, внимавайте", предупреждават притеснени пострадалите фермери.
    На тази новина попаднах.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дааааа...... мечката си плаче за куршум. Вярно е че е защитена от закона, но при самозащита всеки има право да я убие. Просто се стреля във въздуха или в краката на мечката, и ако реши да ви нападне, изпразвате пълнителя в нея. GLOCK 9мм с 15 патрона в пълнителя ще свърши добра работа. Само трябва да се има предвид факта, че мечката набира от 0 до 60 km/h по-бързо от Lamborghini - само за 1 секунда - ха-ха.

Наблюдател
    Регистриран
    01.03.2014
    Пчеларски район
    Павликени
    Ако при мен се случи нещо подобно,въпросната мечка бих я убил ако не на първия,по поне до петия нападнат от нея кошер...пък и дори да е изчезващ вид!

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    На два пъти съм бил потърпевш от нападение от мечка.Първия път кошерите ми бяха 12 и от тях пострадаха 9.Втория път от 40 пострадаха 3.За миг не съм си и помислял да ликвидирам мечката при положение,че притежавам оръжие.А иначе по форумите може да си пишем каквото си поискаме,но разумен човек никога не би ливидирал животно освен ако заплашва живота му или на друг човек.Лошото в момента е,че мечките трупат запаси за летаргията.Всичко е въпрос на гледна точка.Ако все пак някой реши да ликвидира мечка,трябва да знае,че ликвидира с един изстрел 3 живота.Двете мечета стоят при майката 2 години и не могат без нея.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Едно е да убиш случайна мечка в гората - това е престъпление, и съвсем друго е да убиеш опасна мечка, станала толкова нагла, че да не се плаши от хората. Такава мечка утре може да нападне и човек.

Аз казах, че първо се опитваш да я прогониш с изстрели във въздуха или директно на земята пред нея. Всяка една нормална мечка би трябвало да си плюе на петите и повече никога да не се върне на този пчелин. Тя много добре осъзнава, че е в чужда територия, и на нея и е пределно ясно, че някой друг е владетел на тази територия. Това при животните е вкоренено в гените им. Ако се уплаши и си отиде - добре. Ако не - то това означава, че тя е решила ДА ЗАВЛАДЯВА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ и за тази цел е готова ДА СЕ БИЕ ЗА ТЯХ. Ами такава мечка вече си е за отстрел, защото утре може да нападне беззащитен човек или дете.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •