Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Ха-ха - прав си. Хубаво е да се вслушваш в другите, но в края на краищата трябва да използваш собствената си глава, която трябва да прецени кое е правилно и кое не е. И след това дори и да сбъркаш, няма да се ядосваш чак толкова много. Специално в областа на пчеларството трябва да се подлага всичко на съмнение, ако за него не ти е казана вярната обосновка защо наистина това трябва да се прави така. Покрай многото истини, които могат да се научат от старите пчелари, има и много митове, които по неведоми причини са получили популярност и са влезли в главите на същите тези стари пчеларите.
Ами...как да го кажа по-нежно...
Майсторите в занаята няма да дойдат да ми върнат парите или да ми дадат нови семейства.
Като ям тоягата поне да знам що съм я ял.

Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
Дамян, аз не ти се меся как да си гледаш пчелите - изборат си е твой, но все пак това е тема започната от колежката Невена, в нея тя търси съвети и напътствия и да не я подведем в грешна посока с такива високо риск методи...
Както бях казал, понякога се изразявам малко по-грубо, но нито се засягам , нито искам да обидя.
Аз затова няколко пъти писах, че риска поет от мен е голям и не е за всеки.
Ако прехраната ми зависеше от пчеларство, то едва ли бих поел същия риск.
Аз търся логиката във всичко което правя и ми се налага да чета и ровя всеки проблем пред мен.
Стигнах до извода, че за мен е икономически обосновано да деля семейството всяка година.
Докато колеги гледат да го оставят цяло за по-добър добив на мед.
Всеки си има стратегия и си я спазва.
Аз давам тази информация не с цел да подведа колежката, а да и дам и друг поглед.
А накрая решението си го взема тя и тя си носи последствията.

Поздрави

Сега чета темата за инвертирането на сироп и виждам, че имам още много да уча, което е добре...значи не съм стигнал тавана.