Здравейте колеги, тази работа с мечите нападения много ме притеснява. Мисля, къде да преместя кошерите и ми хрумна една налудничева идея и искам да я споделя с вас, за да изкажете вашите мнения по въпроса. В двора на къщата има стара плевня, наполовина пълна със старо 15 годишно сено, та идеята ми е да изхвърля сеното и да настаня там пчелните семеиства, като ще премахна част от източната стена на плевнята, за да могат пчелите да летят свободно. Проблема е че целогодишно кошерите ще са на сянка, за лятото това не е голям проблем, но пролетните лъчи са много ценни за развитието на пчелните семейства, та въпроса ми е ще могат ли да се отглеждат така пчелни семейства? Преди около 2 години под тази плевня се настаниха язовци, но миналата година дойдоха лисици и изгониха язовците и сега те живеят там, надявам се че и тяхната миризма може да пооткаже мечките, а и за да стигне мечка до плевнята трябва да мине през две мрежести ограждения, и да се справи и със стените на самата плевня, което не е невъзможно но все пак защитата на кошерите ще е в пъти по-надеждна от сегашната 1,8 метрова оградна мрежа. Извинявам се че поста не е точно по темата, но произлиза точно от мечите нападения.