Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    То си има водна риза, но явно мощността на заложените в нея нагреватели е малка. Досега не бях ги използвал и чак сега откривам, че тяхната мощност може би е достатъчна за поддържане на някаква температура, но не и за първоначалното загряване до нея. Решението е много просто, но ще ми отнеме време и пари. Просто трябва да монтирам един бързонагряващ бойлер, който да прави първоначалното загряяване на водата, а след това водната риза да поддържа тази температура. Предполагам че до два-три дни ще го направя, но засега тази първа варка ще се прави така с ниска температура.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    То си има водна риза, но явно мощността на заложените в нея нагреватели е малка. Досега не бях ги използвал и чак сега откривам, че тяхната мощност може би е достатъчна за поддържане на някаква температура, но не и за първоначалното загряване до нея. Решението е много просто, но ще ми отнеме време и пари. Просто трябва да монтирам един бързонагряващ бойлер, който да прави първоначалното загряване на водата, а след това водната риза да поддържа тази температура. Предполагам че до два-три дни ще го направя, но засега тази първа варка ще се прави така с ниска температура.
    Ще ти трябва и помпа, която да движи водата от водната риза през бървзонагряващия бойлер, защото сиропа непрекъснато ще поглъща топлината от водната риза. Интересен въпрос - сиропа по-голяма топлоемкост ли има от водата или по-малка?
    Сетих се за приказката ни за термичния акумулатор.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нямам такова намерение да модифицирам водната риза. Просто мислех да наливам готово загрята вода до 40-45-50 градуса. Един трифазен 27 kW бойлер STIBEL ELTRON би свършил великолепна работа. Има и български такива бойлери с мощност чак до 50 kW единия. Ха-ха - важен е не бойлера, а дали човек има под ръка цял един трафопост само за негови си лични цели. Ха-ха..... и дебел кабел от трафопоста до машината за инвертиране на сироп.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •